mai multa energie fara cafea

Suntem sigure ca si tu cunosti simptomele. Te intorci la birou dupa masa de pranz si incet-incet te cuprinde o moleseala placuta. Daca ai fi acasa probabil ca te-ai culca, insa la birou esti nevoita sa ramai treaza si sa duci la bun sfarsit sarcinile zilei respective. Si da, se poate sa faci asta fara cafea!

Incearca sa te opui tentatiei de a-ti turna o noua ceasca si testeaza modalitatile propuse intr-un articol de pe huffingtonpost.com. Si asta pentru ca o cafea bauta la orele dupa-amiezii iti poate afecta somnul de seara.

Cateva modalitati prin care-ti recastigi energia de dupa-amiaza fara cafea

Urmareste un clip viral

Sintagma “Pauzele lungi si dese: cheia marilor succese” nu prea se verifica pentru ca daca te tot intrerupi din diverse sarcini va dura o vesnicie sa le duci la bun sfarsit. Ce poti sa faci insa? Daca tocmai ai incheiat o activitate poti sa-ti iei un binemeritat timp de respiro in care sa urmaresti un clip care a fost intens share-uit de toti prietenii tai. Daca te simti obosita, lipsita de puteri si ai impresia ca te uiti deja prin monitor, atunci un astfel de clip ar putea sa te trezeasca mai bine decat o cafea. Daca esti dependenta de Candy Crush Saga si asta ar putea sa te ajute. Ideea e sa-ti schimbi focusul pe o activitate vizuala, care te stimuleaza in mod placut.

Bea un pahar cu apa

Facem ce facem si tot la apa ajungem. Uneori s-ar putea sa nu fii obosita pe bune, ci doar desihdrata. Iar asta afecteaza felul in care sangele tau circulata catre creier. Asa ca fa o scurta pauza si bea un pahar de apa. Sunt sanse mari sa-ti regasesti astfel energia.

Mananca o bomboana mentolata

Dupa-amiaza esti tentata sa mananci tot felul de “prostii” cu mult zahar sperand ca acesta e secretul prin care te vei revigora. Insa inainte de a intinde mana spre briosa colegei de birou ia in calcul si alte variante. O bomboana de menta fara zahar ar putea fi o solutie care alunga starea de moleseala pentru ca-ti stimuleaza intens simturile.

Citeste si: “Fara cafea de dimineata: cum alungi oboseala”!

Foto: iStockphoto