Un studiu facut de brandul Seven Seas Perfect7 a aratat ca o atitudine pozitiva se traduce intr-un look mai proaspat, mai tanar. Deci inainte sa te mai consumi zi de zi cu tot felul de probleme derizorii gandeste-te ca stresul constant inseamna si o imbatranire prematura a pielii.

atitudine pozitiva femeie
Un studiu facut de brandul Seven Seas Perfect7 a aratat ca o atitudine pozitiva se traduce intr-un look mai proaspat, mai tanar.

Pentru studiu au fost alese 100 de persoane cu varste diferite si cu atitudini opuse asupra vietii. Cei care pareau cu peste 5 ani mai tineri decat varsta lor reala erau de obicei si cei cu o atitudine pozitiva care vedeau jumatatea plina a paharului. Iar majoritatea pesimistilor pareau mai imbatraniti decat varsta lor reala.

Atitudine pozitiva ca sa arati mai tanara

Descoperirea celor de la Seven Seas Perfect7 nu e chiar asa de surprinzatoare daca stai sa te gandesti ca stresul psihologic este unul dintre factorii cheie care grabesc procesul de imbatranire celulara. Iar optimismul e ca o sclipire pe fata oamenilor pe care o observam adesea si in fotografii.

Acest studiu se bazeaza pe o cercetare anterioara facuta in 2014 de oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois care au ajuns la concluzia ca oamenii cu o atitudine pozitiva au mai rar probleme cardiovasculare. Un alt studiu facut de data aceasta de oamenii de stiinta de la Universitatea din Queensland a aratat ca persoanele optimiste au si un sistem imunitar mai puternic. Deci zambiti, zambiti, zambiti!

Citeste si: Optimism vs pesimism pentru o viata echilibrata!

Foto: Thinkstock