mituri despre alergii femeie papadie

Tot mai multe persoane sufera din cauza alergiilor la mancare sau de sezon. Daca si tu faci parte din grupul celor cu alergii am facut un top 3 al celor mai frecvente mituri despre alergii care sunt departe de a fi adevarate. Specialistii cooptati de realsimple.com explica de ce!

Mituri despre alergii – Mitul 1: Daca esti alergica la caini si pisici alege o rasa hipoalergenica

Acesta este unul dintre cele mai frecvente mituri despre alergii. Din pacate nu exista o asemenea rasa, sunt doar anumiti caini si pisici care au primit aceasta eticheta pentru ca au par scurt sau naparlesc mai putin decat altii. Problema e ca adesea nu esti alergica la blana, ci la alti componenti care se gasesc in saliva, urina sau in uleiurile naturale ale animalelor.

Alergia la alune si nuci dispare doar in 20% dintre cazuri

Mituri despre alergii – Mitul 2: Multi copii scapa de alergii cand cresc

E adevarat ca anumite alergii precum cele la lactate, soia sau oua dispar in 80% dintre cazuri o data cu inaintarea in varsta, explica doctorul Suzanne Cassel, profesor de medicina interna la University of Iowa Hospitals and Clinics. Dar de exemplu alergia la alune si nuci dispare doar in 20% dintre cazuri si inca nu s-a descoperit o explicatie. Iar cand un copil se confrunta cu o rinita alergica e posibil sa o aiba toata viata daca nu apelezi la injectiile pentru alergie care maresc toleranta la anumite substante care provoaca disconfort.

Mituri despre alergii – Mitul 3: Daca simti ca-ti vine sa stranuti iei o pastila de alergie si-ti trece

Din pacate pastilele pentru alergii nu sunt un leac miraculos pentru simptomele deranjante care vin la pachet cu alergia. Antihistaminicile, dupa cum le sugereaza si numele, combat histamina, una dintre substantele eliberate de organismul tau cand experimentezi o reactie alergica. Din cauza ei incepe sa-ti curga nasul, sa stranuti, sa simti tot felul de mancarimi. Antihistaminicile au un efect in cateva ore, dar daca vrei sa fie mai eficiente ideal ar fi sa incepi sa le iei cu cateva zile inainte de a avea propriu zis nevoie.

Citeste si: “Cum tratezi alergiile”!

Foto: Thinkstock