optimism femeie blonda care zambeste

Oamenii cu optimism incurabil sunt pasionati de munca lor. Tu trebuie sa tragi de tine ca sa pleci la lucru in fiecare dimineata? Optimistii nu, pentru ca sar din pat emotionati ca incepe o noua zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca optimistii incurabili au ales locuri de munca si cariere de care sunt pasionati cu adevarat.

Probabil asa de explica de ce atat de multi antreprenori au tendinta de a avea un optimism incurabil. Un studiu efectuat de Gallup a aratat ca 71% dintre antreprenori considera ca au ceva interesant de invatat in fiecare zi si 89% se bucura de rezultatele din zilele anterioare.

Daca nu-ti mai poti aminti cand ti-a placut ultima data la birou ar fi cazul sa incepi sa cauti un job nou. Pentru oamenii cu optimism incurabil, ziua de lucru este mai mult decat o oportunitate pentru dobandirea unui salariu. Este, de asemenea, o oportunitate de a invata, de a creste si de a face ceea ce-ti place.

Optimism incurabil – focus pe lucrurile bune

Oamenii cu optimism incurabil se concentreaza pe lucrurile bune… chiar daca este mult mai usor sa se concentreze pe cele rele. Potrivit lui Roy F. Baumeister, profesor de la Universitatea de Stat din Florida, e mult mai usor sa te gandesti la zilele ploioase decat la cele insorite. In articolul scris de el, Baumeister afirma ca oamenii sunt in general mai suparati cand pierd 50$ decat sunt fericiti cand castiga 50$.

Evenimentele negative au tendinta sa ti se lipeasca in creier mai usor decat evolutiile pozitive si avem cu totii tendinta de a ne concentra pe cele negative. Cand incepi sa fii capriocioasa sau stresata, gandeste-te la ceva bun din ziua ta pentru a echilibra emotiile negative. Cei cu optimism incurabil fac adesea asta.

Oamenii cu optimism au vise marete. Sa visezi inseamna sa crezi – si daca ajungi la stele, o buna parte din succesul tau se va datora atitudinii tale. In 1997, cercetatorul Gary McPherson a studiat muzicienii din perioada cand erau copii, cu obiectivele lor, si rezultatele pe care le-au obtinut ulterior. El a descoperit ca muzicienii care s-au imaginat de mici cantand la un instrument pentru totdeauna au sanse mult mai mari sa devina muzicieni profesionisti. Deci un pic de visare nu strica.

Citeste si acest articol despre o viata echilibrata!

Foto: iStockphotos