Patul nefacut pentru care te certa mama ta in fiecare dimineata nu e de fapt un lucru atat de rau. Se pare ca daca lasi asternuturile nearanjate nu creezi un mediu propice pentru inmultirea acarienilor!

patul nefacut beneficii sanatate

Pe purewow.com am gasit vesti bune pentru orice persoana care incearca sa salveze doua minute din timpul alocat rutinei diminetii.

Si oamenii de stiinta sustin ca e ok sa ai patul nefacut. Ba chiar exista si un studiu publicat in Experimental & Applied Acarology care atesta asta. Dar inainte sa te bucuri foarte-foarte tare, te anuntam ca rationamentul pe care se bazeaza aceasta descoperire e unul destul de brut.

Patul nefacut, inundat de razele soarelui, nu e un mediu bun pentru acarieni

Se pare ca patul nostru este un culcus si pentru acarieri. De fapt printre asternuturi ar putea sa fie pana la 1,5 milioane de insecte microscopice. Si, contrar credintei populare, daca-ti faci patul nu faci altceva decat sa le imbunatatesti conditiile de viata. Pentru ca acarienii iubesc locurile intunecate, calduroase si umede. Ce nu le place lor? Un spatiu uscat si luminos – adica exact cum este patul tau daca-l lasi nefacut si inundat de razele soarelui.

Deci, daca vrei sa sari din cand in cand peste aceasta activitate nu e o problema, ba din contra. Si daca vrei sa faci ceva in plus pentru a impiedica inmultirea acarienilor, incearca sa-ti speli asternuturile o data pe saptamana, in apa fierbinte.

Citeste si: “Nu-ti faci patul dimineata? Pierzi startul!”.

Foto: istockphoto.com