Primesti mesaje nedorite de la fosti iubiti? Cum sa pui capat neplacerilor.

Faptul ca un fost iubit iti trimite zeci de mesaje nedorite zi de zi inseamna hartuire. Daca cineva – poate fi si un necunoscut – te bombardeaza cu SMS-uri neplacute, poti sa intri in “batalie” cu cateva metode deja testate de altii! SMS-urile cu “ERROR 202” au cele mai bune rezultate!

Aproape oricine are telefon mobil si aplicatii de socializare a primit de cateva ori mesaje nedorite. De la spameri, de la persoane care te urmaresc, de la fosti iubiti, de la membri ai familiei cu care nu te intelegi bine si lista poate continua. Dar ce faci cand unul-doua mesaje neplacute devin 50, 100?

Cand primesti zeci sau sute de mesaje nedorite nu e doar deranjant, poate fi inspaimantator. Daca la telefon poti alege sa nu mai raspunzi, nu poti alege sa nu vezi mesajele, mai ales pe cele primite prin SMS. Lovepanky.com a scris despre cateva metode testate care te pot ajuta sa convingi pe cineva sa nu iti mai scrie mesaje deranjante.

Cum convingi pe cineva sa nu iti mai trimita mesaje nedorite

1. Fii sincera

Spune-i celui care iti scrie, daca stii cine este, ca te deranjeaza sa primesti atatea mesaje. Spune-i ca, daca vrea sa discutati ceva, preferi sa o faceti la telefon sau fata in fata. Nu confunda sinceritatea cu obraznicia! Fii diplomata!

2. Confrunta-l pe cel care iti scrie!

Daca sinceritatea nu il descurajeaza pe cel care iti trimite mesaje nedorite, atunci e cazul sa il abordezi fata in fata. Fii ferma si spune-i ca te face sa te simti inconfortabil si ca vrei sa inceteze. Daca vrei sa se opreasca, stabileste niste limite!

3. Ignora

Da-i de inteles ca nu te intereseaza ce iti scrie! Ignora mesajele! Nu conteaza de cate ori iti scrie! Daca nu raspunzi, intr-un final o sa se opreasca.

4. Fa-l sa para ca a gresit numarul

O metoda care da rezultate cand primesti SMS-uri enervante este sa raspunzi cu un mesaj care pare sa fie un raspuns automat de la compania de telecomunicatii. Scrie-i asa: “SMS SERVICE ERROR 404: DESTINATION UNAUTHORIZED” sau “SMS SERVICE ERROR 202: Message delivery failed. Further messages will be charged to your account”. Daca va primi astfel de raspunsuri, dupa cateva mesaje se va opri, crezand ca e o problema de retea.

5. Blocheaza numerele!

Poti sa blochezi din telefon numarul persoanei care te sacaie cu mesaje nedorite. Si pe alte retele de socializare poti bloca un utilizator. Totusi, daca cel care si-a propus sa te bata la cap iti scrie de pe alte numere de telefon, aceasta nu e o solutie.

6. Aplicatii pentru blocarea numerelor

Si Apple si Android au aplicatii care te pot ajuta sa blochezi numerele celor care te deranjeaza, atat pentru SMS-uri, cat si pentru apeluri.

7. Prefa-te ca nu mai ai acel telefon

Totusi, daca te suna cu numar ascuns, aplicatiile nu sunt o solutie. Si, ce poti face atunci? Sa te prefaci ca telefonul pe care il aveai ti-a fost furat sau l-ai pierdut. Raspunde-i printr-un mesaj ca nu va cunoasteti, ca tu tocmai ti-ai cumparat un telefon al carui numar a apartinut altcuiva inainte. Daca te suna, pune un prieten sa raspunda!

8. Fa si tu la fel

Daca vrei sa nu mai primesti mesaje nedorite, o varianta e sa procedezi si tu la fel: sa il bombardezi cu mesaje. Trimite-i orice, numai enervant sa fie! Ramane de vazut cine renunta primul!

9. Schimba-ti numarul de telefon

Daca masurile aceste nu functioneaza, schimba-ti numarul de telefon! Nu e atat de greu sa iti transferi contactele in alt telefon!

10. Cere ajutor autoritatilor!

Daca tot ce ai incercat nu da rezultate si stii cine e cel care te hartuieste cu mesaje nedorite, mergi la politie! Asta sigur o sa il calmeze!

Ca sa nu ai parte de mesaje nedorite de la necunoscuti, fii atenta sa nu iti publici datele personale pe internet! De un fost iubit nu poti scapa asa usor, dar macar tine-te la distanta de straini! De asemenea, fii precauta cand o persoana cunoscuta recent iti cere numarul de telefon!

FOTO: Guliver

Citeste si: Limbajul ascuns din mesajele text. La ce sa fii atenta.