cat costa reconstructia mamara

Noul site estioinvingatoare.ro te ajuta sa fii mai bine informata. Prezinta povesti de succes ale celor care au invins cancerul mamar, te indeamna sa-ti faci chiar tu, lunar, un control pentru a depista din timp orice modificare suspecta si-ti da de veste ca reconstructia mamara este gratuita!

Nu trebuie sa ti se intample ca sa te informezi. Nu trebuie sa ai neaparat un caz in familie ca sa citesti mai multe despre cancerul mamar. Un site recent aparut estioinvingatoare.ro ofera informatii pretioase pentru acelea dintre voi care-si doresc sa depisteze din timp orice posibila problema.

Dupa o operatie de mastectomie unele femei nu se mai simt intregi, iar altele nu-si doresc sa poarte proteze externe. Insa reconstructia mamara le ajuta sa depaseasca aceste probleme, le ajuta sa-si recastige increderea in sine, le ajuta sa traiasca din nou ca-nainte. Fara complexe! Orice femeie are acest drept gratuit datorita programului derulat prin CNAS.

Exista 19 unitati de sanatate care participa la acest program, listate pe site-ul estioinvingatoare.ro, insa doar medicul oncologul este cel care poate recomanda acest program de reconstructie si tratamentul ulterior.

Dupa reconstructia mamara e recomandata purtarea unui sutien post-operator

Sunt doua variante de reconstructie mamara: cea imediata, se poate face in acelasi timp cu operatia de mastectomie si cea intarziata, la cateva săptamani, luni sau ani mai tarziu. Ambele au avantajele lor, iar pentru a lua decizia corect este importanta o discutie cu medicul.

Fiecare femeie se recupereaza diferit. In general, zona interventiei va fi dureroasa in primele 24-72 de ore dupa operatie. Sanii vor fi inflamati si durerosi. Desi fiecare organism se reface in ritmul sau, in general activitatea poate fi reluata dupa o saptamana. Este foarte important ca dupa operatie sa fie purtat sutienul post-operator sau bustiera de compresie. Acestea ofera un extra suport in timpul vindecarii.

Citeste si: “Plimbarea in mod regulat te pazeste de cancer la san”!

Foto: iStockphoto