eficienta la locul de munca femeie birou

Exista momente la serviciu cand te ocupi de proiecte mai mari, in care esti coplesita de cat de multa treaba ai si atunci cedezi in fata a tot felul de distractii. Ceea ce, ulterior, este o sursa de stres. Ai insa posibilitatea de a fi eficienta la locul de munca.

David Allen a scris cartea “Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength”, in care isi explica teoria despre cum sa ajungi sa fii mai eficienta la locul de munca, scrie Time.com.

Secretul ca sa fii eficienta la locul de munca? Ocupa-te de lucruri pas cu pas, in loc sa te gandesti la scopul final.

In epoca in care traim, plina de lucruri care iti distrag atentia, suferim de ceea ce se numeste “minte de maimuta”. Expresia se refera la o minte care sare de la un gand la altul, in acelasi fel in care o maimuta sare de la o liana la alta. Asa si noi, atunci cand ne ocupam de un proiect mai mare, avem mari probleme atunci cand trebuie sa stabilim prioritati, sa definim obiective pe termen lung si sa facem o descriere a proiectului.

“Majoritatea oamenilor nu au simtit vreodata cum este sa nu te gandesti la nimic in afara de fix lucrul pe care il faci in momentul respectiv”, scrie Allen. Acest tipar de gandire concentrat doar pe viitor te poate face sa te simti extrem de anxioasa.

Cum sa fii eficienta la locul de munca – Nu face o lista cu ce ai de facut

Sa vezi lista extrem de lunga cu toate lucrurile de rezolvat pe termen lung poate sa fie un alt element foarte stresant. Toate acelea vor fi ganduri in mintea ta, pe care inconstientul incearca sa le rezolve, desi nu este inca vremea lor.

In loc de a incepe cu obiective si a construi un plan pentru a le atinge, Allen i-a sfatuit pe clientii lui sa se concentreze pe momentul prezent. De exemplu invitatia la un eveniment sau la o sedinta de saptamana viitoare pot fi salvate intr-o agenda in care ai trecute toate zilele anului. Atat timp cat stii ca ti-ai notat undeva ca trebuie sa fii intr-un anumit loc, la o anumita ora, vei fi linistita pana in apropierea evenimentului. Nu vei mai simti frica de a uita de el.

Un alt lucru important este intelegerea pe care o faci cu tine legat de cum faci fata unei provocari. Daca iti notezi ceva in agenda si nu rezolvi in ziua in care ti-ai propus, te vei simti dezamagita de tine si te lovesti in increderea in propriile forte.

Ca sa fii eficienta la locul de munca nu neglija creativitatea!

Creativitatea ta functioneaza cel mai bine daca te ocupi cu un singur lucru intr-un singur moment.

Pentru succes maxim, afla si care sunt cele 3 strategii pentru a fi mai eficienta la job