Suferi de depresie si anxietate? Nu inseamna ca esti slaba!

Episoadele de depresie si anxietate sunt coplesitoare si afecteaza major standardele de viata ale celui bolnav. Fii atenta la simptome si nu le neglija, pentru ca pot cauza mari probleme!

Logan May colaboreaza cu Elitedaily.com, unde scrie articole pe diferite teme. De data aceasta, a ales sa vorbeasca despre problemele ei personale: depresie si anxietate.

Povestea ei incepe asa: “Doar pentru ca arat ok, nu inseamna ca ma simt bine. Sufar (e cel mai bun termen prin care o pot exprima) de depresie si anxietate. Nu am ales sa fie asa. Nu vreau atentie pentru asta. Nu o doresc nici celor mai rai dusmani ai mei. Si stii care e cea mai grea parte in toata treaba asta? Faptul ca cei mai multi oameni nu vor sti niciodata ca am o problema”.

Cum se manifesta tulburarile de depresie si anxietate

Logan May mai spune ca, spre deosebire de alte boli si tulburari, care lasa urme vizibile asupra unei persoane, cand poti vedea suferinta prin care au trecut, la depresie si anxietate nu e asa. O tulburare psihica poate trece complet neobservata.

Iata cum descrie ea o zi din viata unei persoane cu depresie si anxietate: “De cand deschid ochii, incep sa ma gandesc la ce am de facut in ziua respectiva. Ce am de facut? O sa termin totul? E fericit iubitul meu? O sa am timp sa fac si ceva miscare? Imi fac griji ca nu sunt o prietena buna sau o fiica buna. Ma gandesc la facturile neplatite de trei luni. Oare am stins lumanarea aia? Si asta e doar inceputul”.

In cazul ei, startul in depresie si anxietate s-a dat in adolescenta, cand prima schimbare importanta din viata, primii ani de facultate, au “lovit-o” dur. Atunci, a inceput sa isi faca griji pentru orice. Ii lipsea familia, casa, ura schimbarea prin care trebuia sa treaca. A slabit, apoi nu mai reusea sa manance si sa doarma.

Depresia, boala ascunsa

Dupa ce a acceptat ideea de a face terapie, a inceput sa primeasca si medicatie. Logan spune ca atunci simtit ca i se ia o ceata de pe ochi si ca a simtit ca e, din nou, ea insasi. A renuntat la pastile dupa sase luni, cand a inceput sa se simta mai bine. De-a lungul timpului, a renuntat si a revenit de mai multe ori la pastilele antidepresive.

S-a simtit slaba pentru ca a depins de pastile pe lungi perioade de timp, dar aceasta a fost singura cale prin care a putut sa se ridice din pat in unele perioade, cand nu gasea nicio motivatie.

De ce a ales ea sa isi spuna povestea? Pentru ca a vrut sa transmita ca, daca un om arata bine, nu inseamna ca se simte bine. Mai ales ca cei care sufera de depresie si anxietate devin experti in a-si ascunde simptomele.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cei mai depresivi barbati in functie de zodie. Cum ii identifici.