probleme de somn femeie

Stii ca trebui sa spui mai des Nu, insa pur si simplu ti-e greu sa-i refuzi pe cei din jurul tau. Ti-e greu sa spui Nu colegilor de birou, ti-e greu sa spui Nu prietenilor, ti-e imposibil sa spui Nu iubitului. Si totusi ar trebui s-o faci mai des, pentru tine.

Cand iti asumi responsabilitatea asupra propriei tale vieti esti fortata sa faci mai multe alegeri dificile, trebuie sa te gandesti bine unde intentionezi sa-ti dedici timpul si atentia. Si tocmai de aceea trebuie sa-ti stabilesti in permanenta prioritatile. Iar sa inveti sa spui Nu lucrurilor pentru care nu mai ai timp este un prim pas.

Atunci cand iti aliniezi viata in jurul valorilor pe care tu le consideri esentiale, trebuie sa iei in permanenta decizii asupra felului in care-ti gestionezi timpul. Cum timpul este o resursa limitata ideal ar fi sa-l investesti in domeniile care vor avea cel mai mare impact asupra vietii tale. Si e obligatoriu sa spui Nu angajamentelor care te indeparteaza de la obiectivele esentiale.

Cum sa spui Nu

Fii sincera si directa. Evita “Mi-ar placea sa fac asta, dar…” Nu te mai stradui sa inventezi in permanenta noi si noi scuze, care oricum nu prea sunt credibile. In schimb, spune simplu si ferm Nu.

Nu trebuie sa-ti ceri niciodata scuze pentru felul in care-ti gestionezi timpul in functie de obiectivele tale. Celor carora le pasa cu adevarat te vor intelege, iar ceilalti oricum nu conteaza.

Fii politicoasa, dar nu incerca sa imbraci refuzul sub o alta forma. De exemplu poti spune: “Nu pot de data asta”, “Imi pare rau – nu astazi”, “Nu am cum sa ma implic in acest proiect, dar voi reveni la tine daca se schimba ceva”, “Apreciez ca te gandesti la mine, dar tocmai am primit mai mult decat pot duce momentan.”

Citeste si: “Invata sa spui NU. O sa ti se schimbe viata”!

Foto: Thinkstock