Arati bine, dar nu te simti bine? Ce gresesti.

Chiar daca ai depus mult efort sa slabesti, poti fi nemultumita de tine in continuare. Daca arati bine, dar nu te simti bine, inseamna ca te-ai concentrat prea mult pe fizic si nu ai schimbat nimic in atitudine! E momentul sa fii mai blanda cu tine!

De obicei, cand muncesti ca sa arati bine si sa fii in forma, te astepti ca, odata cu schimbarea fizica in bine, sa te simti mai bine si psihic. Adica sa fii mai increzatoare. Din pacate, nu e mereu asa. Nu intotdeauna cele doua merg mana in mana. Uneori arati bine, dar nu te simti bine.

Ce gresesti de arati bine, dar nu te simti bine

In primul rand, cand arati bine, dar nu te simti bine, principalul vinovat este marketingul. Din cauza campaniilor de marketing ajungi sa crezi ca singurul lucru care sta intre tine si viata ideala este forma corpului tau. Dincolo de pierderea catorva kilograme, mai e nevoie si de ceva dragoste de sine!

Daca vezi o femeie care emana incredere si arata foarte bine, ai putea crede – gresit – ca motivul increderii ei este frumusetea. Dar poate e tocmai invers si bucuria si acceptarea sinelui a facut posibil ca ea sa fie atat de increzatoare.

Asta nu inseamna ca nimeni nu se simte increzator, desi reuseste sa arate bine! Greatist.com a scris despre motivele care stau la baza nemultumirii tale, desi arati grozav.

De ce te simti nesigura chiar si cand arati bine

1. Ai asteptari nerealiste

Daca arati bine, dar nu te simti bine inseamna ca, atunci cand erai mai plinuta si ti-ai propus sa slabesti, aveai asteptari nerealiste. Credeai ca vei fi perfecta, iar acum nu crezi ca esti perfecta. Asteptarile nerealiste cauzeaza deceptii. Cand iti propui sa arati bine, propune-ti si sa te simti bine. Si lucreaza la ambele aspecte in paralel. Pentru ca daca ajungi sa arati bine nu inseamna ca, automat, te vei simti completa, fericita, vie. Chiar daca slabesti, tu esti tot tu. Nu vei fi brusc altcineva.

2. Te comporti la fel cu tine insati

Credeai ca daca reusesti sa slabesti si sa arati bine nu o sa te mai critici mereu si nu o sa-ti mai vezi partile negative, dar nu s-a schimbat nimic? Ai facut ceva ca sa schimbi felul in care te raportezi la tine insati? Ca sa scapi de obiceiul – prost – de a te critica, trebuie sa lucrezi la asta! Nu e usor, mai ales daca te-ai obisnuit ca in ultimii ani sa te concentrezi numai asupra defectelor tale si daca te-ai comparat cu ceilalti de cand te stii. E nevoie de multa practica pentru a scapa de obiceiurile proaste!

3. Obiceiurile noi nu sunt de durata

Slabesti si arati minunat, dar pe termen scurt: in perioada nuntii, la reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului, in vacanta de vara. Motivul pentru care arati bine, dar nu te simti bine este ca nu iti schimbi stilul de viata si nu adopti obiceiurile care iti fac bine pe o durata lunga de timp. Slabesti doar pentru cateva luni, apoi iar te ingrasi. Daca momentele in care arati bine sunt de scurta durata, vei fi nemultumita in continuare. Viata e o calatorie si trebuie sa ai grija de ea atat cat dureaza.

Se intampla sa te mai si ingrasi, e firesc. Dar, daca stilul tau de viata va fi echilibrat, nu vei mai fi la fel de critica cu tine insati!

4. Te concentrezi exclusiv pe felul in care arati

Unei femei care s-a simtit complexata fizic mult timp i se pare aproape imposibil sa nu se raporteze la un corp “ideal”, la o masura ideala. In loc sa te concentrezi numai pe felul in care arati sau vrei sa arati, concentreaza-te si asupra exercitiilor fizice in sine. Apreciaza-te cand reusesti sa alergi atat cat ti-ai propus si mandreste-te ca reusesti sa faci exercitiile cu mai multa usurinta. E o reusita care te va face sa te simti bine psihic!

5. Esti cu lupa pe propria viata

Cand incepi sa faci schimbari in propria viata, efortul depus este unul constient. Esti atenta la fiecare alegere pe care o faci. E firesc sa fie asa. Dar, in timp, alegerile sanatoase ar trebui sa devina naturale, sa nu mai simti ca depui atat de mult efort si sa te relaxezi. Daca nu se intampla asa, vei ajunge sa te temi de greseli si vei fi stresata mereu. De aceea, ajungi sa arati bine, dar nu te simti bine. Asuma-ti micile devieri de la dieta si accepta fluctuatiile mici de greutate! Nu te pedepsi pentru asta!

Dupa ce slabesti, toata lumea te va complimenta. Dar, dupa ceva timp, oamenii se vor obisnui cu noul tau look si complimentele vor deveni mai rare. Ce vei face atunci? Construieste-ti increderea de sine, pentru ca nu mai ea te poate face sa te si simti bine in timp ce arati bine!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum sa iti reintri in forma daca ai mancat prea mult. Sfaturi utile!