Balansarea pietrelor este o activitate care te ajuta sa traiesti in prezent si sa te relaxezi. Termenul provine din limba engleza (rock balance) si se refera la aranjamentul pietrelor in diferite forme si marimi, una deasupra alteia, in diverse combinatii, scrie simplysonoma.co.

Deseori, balansarea pietrelor pare un lucru imposibil pentru om. Este nevoie de foarte multa concentrare si atentie, insa rezultatul este uimitor. Nu ai nevoie de unelte speciale sau materiale suplimentare, totul fiind rodul activitatii mainilor si pietrelor. Natura este plansa ta, iar corpul este conectat cu Universul in momentul in care faci aceasta activitate.

Balansarea pietrelor sau arta echilibrului – o activitate relaxanta

#strandtur #tomaj #stonebalancing #stoneart #rockbalancing #denmark

A post shared by Niels Frahm (@nielsfr) on

Pietrele au fost folosite de oameni inca din cele mai vechi timpuri, iar aceste aranjamente aveau diferite semnificatii. De exemplu, pietrele care se gaseau la marginea raurilor erau considerate marcaje de ghidare, altele erau folosite ca pietre funerare sau pentru marcarea unui teritoriu.

In orice caz, balansarea pietrelor este o activitate placuta si relaxanta conectata direct cu natura. Potrivit celor care practica aceasta metoda de relaxare, te ajuta sa traiesti constient, sa te detasezi de cotidian si sa te bucuri de fiecare moment. Ideea acestei activitati este destul de simpla: iti eliberezi mintea de toate gandurile negative si te concentrezi asupra aranjarii pietrelor in diferite forme.

Desi pietrele au fost folosite in diferite scopuri de-a lungul timpului, balansarea pietrelor a devenit cunoscuta si practicata dupa ce un celebru fotograf, Michael Grab, a pus in aplicare aceasta tehnica in timp ce explora zona din Boulder Creek, din Colorado.

"Fine Art" ~ 2nd build in this spot.. a hybrid of previous two balances (includes pieces of each plus 4 new rocks). ~ Most difficult aspect was an unstable base (over branches and leaves), plus the inability to sit, plus multiple layers of gloves, plus the addition of the tiny middle rock — which was a humorous attempt at first, and then evolved into a worthy challenge.. breath control was critical to maintain stillness while bracing the precarious whole and placing/adjusting the top wave. Many collapses before realizing zero. ~ Initial creation time ~ 4ish hours Rebuild time (pictured here) ~ 2 ish hours. ~ Final balance? Nearly tooooo beautiful!! 🎶 ~ I especially love the grace of it all. In the words of Alan watts, "it is a dance of energy!" ~ ❤️💃🌹🎶🙏👌🖖 • • #meditation #balance #art #landart #process #michaelgrab #gravityglue #stonebalance #rockbalancing #upala #yoga #stoneflower #ephemeral #nature #wabisabi #nikonphotographer #nikonshots #colorado #therealgravityglue

A post shared by Michael Grab (@gravityglue) on

Puddle splashing 101 #stonebalance #therealgravityglue🌹🖖❤️🎶⚖

A post shared by Michael Grab (@gravityglue) on

Unele persoane considera ca aranjarea pietrelor si cautarea centrului de greutate este o pasiune, iar altele sustin ca aceasta activitate este un hobby. In orice caz, balansarea pietrelor este o arta care necesita rabdare, atentie si concentrare. Este un lucru destul de dificil si necesita timp, insa rezultatul este impresionant.

Persoanele care practica aceasta metoda de relaxare recomanda folosirea pietrelor de dimensiune medie, dar care variaza in culori si modele. Chiar daca rezultatele nu vor fi satisfacatoare dupa prima incercare, totul trebuie facut cu mult calm.

Este nevoie de o baza solida, apoi sa continui sa aranjezi pietrele deasupra. Nu conteaza ordinea in care asezi pietrele, important este ca acestea sa fie in echilibru. Pur si simplu, conteaza doar activitatea in sine. Cauta un loc linistit, intr-o zona de munte sau pe o plaja, sorteaza pietrele si alege-le pe cele care iti plac.

Nu conteaza marimea, culoarea sau forma acestora. Poti sa incepi cu un aranjament simplu sau poti sa incerci un aranjament complex, folosind pietre de toate dimensiunile. De asemenea, poti sa folosesti pietre pentru contragreutate sau poti sa optezi pentru un aranjament echilibrat, cand toate pietrele au preponderent o forma plata, se ingramadesc una peste cealalta si isi mentin echilibrul.

Balansarea pietrelor nu este o activitate pentru a demonstra altor persoane ce poti sa faci, nu este vorba despre realizarea unui aranjament mai mare sau mai bun decat altcineva. Pur si simplu, este vorba de a pune pietrele deasupra altor pietre. Este un exercitiu de relaxare, dar provocator in acelasi timp.

Citeste si articolul: Gradini amenajate in stil japonez. Oaza ta de relaxare!

Foto: Guliver si Instagram