Barbatii cu barba sunt mai seriosi, spun oamenii de stiinta

La intrebarea aceasta si-au propus cercetatorii australieni sa gaseasca un raspuns logic. Daca au reusit sau nu, o sa te convingi singura. Pentru studiu, oamenii de stiinta au analizat preferintele a mii de femei legate de partenerul ideal. Ce au aflat cand au tras linie? Ca barbatii cu barba sunt in visele multor femei care isi doresc sa se marite.

Editorii de la timesofindia.com spun, potrivit analizei efectuate de experti, femeile tind sa-si aleaga partenerii pe termen lung in functie de criterii care tin de fertilitate si supravietuire. Nu ca barbatii care-si rad barba nu sunt suficient de masculini, nici vorba! Pilozitatea, insa, le ridica gradul de atractivitate. De asemenea, femeile considera ca barbatii cu barba au un potential mai bun la capitolul reproducere.

Peste 8.500 de femei au ales barbatii cu barba

Barbatii care inca se chinuie sa indeparteze parul facial trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte, daca vor sa-si intemeieze o familie. Studiul la care au participat nu mai putin de 8.520 de femei a scos la iveala ca preferintele lor se indreapta spre barbatii cu barba, ca fiind potentiali parteneri pentru casatorie. Asta pentru ca vad in ei oameni seriosi, responsabili si de incredere, calitati numai bune pentru o relatie de lunga durata.

Barba trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mica

Pentru studiul efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Queensland si Universitatea New South Wales din Australia, femeile au fost rugate sa acorde punctaje barbatilor implicati in analiza, in functie de barba. Mai precis, in grupul celor 16 reprezentanti barbatilor s-au aflat barbati cu barba nerasa de cinci zile, de zece zile sau cu barba de patru saptamani.

Cel mai mare punctaj l-au obtinut barbatii cu barba de zece zile, urmati de cei cu barba de cinci zile, iar pe locul trei s-au situat barbosii cu vechime de o luna.

Dar, in ceea ce priveste interesul pentru o relatie lunga, majoritatea femeilor au plasat barbatii cu barba de patru saptamani in fruntea topului. Rezultatele studiului sunt publicate in „Journal of Evolutionary Biology“.

Esti si tu in cautarea babatului ideal? Iata de ce nu il gasesti!

Foto: Guliver