barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori

Barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori –cel putin asta s-au intrebat cercetatorii din Polonia. Descopera si tu raspunsurile la care au ajuns ei, mai jos, via Psychology Today

In trecut sa ai tatuaje era tabu. Acum, peste 20 de milioane de oameni din Marea Britanie au tatuaje. Dar cand vine vorba de potentiali parteneri, barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori?

Un insemn al puterii?

Biologii evolutionisti sustin ca barbatii cu tatuaje semnalizeaza ca sunt barbati puternici. Si asta pentru ca altadata oamenii ce isi faceau tatuaje erau expusi infectiilor si complicatiilor. Faptul ca isi triau viata fara probleme dupa un tatuaj transmitea ideea ca au un sistem imunitar puternic. Deci sunt puternici.

Pe aceasta idee si oamenii de stiinta din Polonia au vrut sa afle daca barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori in ochii femeilor si potentialilor parteneri sexuali.

Ce a presupus studiul?

Au fost fotografiati noua barbati si apoi li s-a desenat un tatuaj abstract pe brate. Sute de femei si barbati au vazut imaginile si au fost rugati sa dea note pentru senzualitate, masculinitate, dominanta, agresivitate. Voluntarii au fost rugati sa spuna si cat de buni sunt barbatii din poze drept parteneri si tati.

Barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori? – Rezultatul

Ei bine, femeile au concluzionat ca barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori? Nu neaparat. Insa au fost desemnati mai sanatosi purtatorii tatuajelor. De asemenea femeile au afirmat si ca barbatii cu tatuaje ar fi mai iubiti sau parinti mai putin dotati.

Poate si pentru ca aceia care si-au facut tatuaje au fost considerati impulsivi, oameni care cauta riscul – deci nu tocmai materialul perfect de barbat cu care sa iti cladesti o relatie de cuplu pe termen lung. Atat barbatii cat si femeile au afirmat ca barbatii tatuati sunt mai agresivi, masculini si dominanti.

Desi rezultatele nu au afirmat ca barbatii cu tatuaje sunt mai atragatori, s-a concluzionat insa ca barbatii cu tatuaje sunt alfa, atat de catre femei, cat si de catre barbati.

Citeste si: Barbatul ideal. De ce nu il gasesti

Foto: Gulliver