barbatii sufera dupa o despartire

Crezi ca doar noi plangem si ne simtim cumplit cand incheiem o relatie in care am investit sentimente puternice? Si ei o fac. Si cand sunt nevoiti sa renunte, barbatii sufera dupa o despartire mai mult decat femeile. Chiar si cei mai duri se inmoaie, spun cei de la timesofindia.com.

Oamenii de stiinta americani, coordonati de profesorul Robin Simon, de la Universitatea Wake Forest, Carolina de Nord, au studiat modul cum reactioneaza urmasii lui Adam cand le sunt ranite sentimentele in dragoste. Mare le-a fost mirarea sa descopere ca barbatii sufera dupa o despartire mai mult decat femeile. In urma studiilor, s-a gasit ca, spre deosebire de partenerele lor, barbatii cred ca au parte de mai multe beneficii intr-o relatie, prin urmare au mai multe motive sa regrete.

Ego-ul lor este daramat

Expertii in relatii spun ca barbatii sunt mult mai afectati cand o relatie se incheie in defavoarea lor. Acestia analizeaza fiecare aspect al cuplului si se pun si in locul partenerei, ca sa vada care e mai privilegiat. Iar cand lucrurile nu merg bine si iubita alege alt drum, Masculul Alfa se simte invins si pierdut.

Barbatii sufera dupa o despartire mai mult, dar isi ascund emotiile

Cand trece printr-o despartire, stima de sine a unui barbat este puternic afectata. Mai mult decat atat, spre deosebire de femei, ei nu isi pot marturisi tristetea prietenilor si familiei. Tendinta lor este sa tina in ei suferinta pana cand au impresia ca au depasit-o in totalitate.

De obicei nu plang, dar isi exprima emotiile in feluri diferite. De exemplu nu mananca sanatos, sunt agresivi, se izoleaza in munca, nu dorm suficient si consuma alcool in exces.

Din pacate, daca a suferit o data din dragoste, un barbat tinde sa judece fiecare femeie cu care va avea o relatie dupa greselile celei care i-a ranit inima. De aceea cei mai multi compara si analizeaza relatia prezenta cu cele din trecut.

Se ataseaza lent, dar cand o fac se daruiesc cu totul

Cand se implica intr-o relatie, un barbat nu se ataseaza asa de usor de o femeie. Dar cand o face, devine excesiv de protectiv si intr-atat de indragostit, ca nici nu-si mai da seama cand ea nu-i mai impartaseste sentimentele.

Esti barbat sau femeie, citeste aceste sfaturi sa treci peste o despartire fara multa suferinta!

Foto: Guliver