beneficiile sexului fara obligatii

Beneficiile sexului fara obligatii sunt variate! Ce poate face sexul doar de dragul sexului pentru dezvoltarea ta personala? Afla ce spun specialistii de la Mind Body Green!

Sigur, multi oameni isi doresc o legatura profunda si o conexiune dincolo de cuvinte cu partenerii sexuali. Si la fel de sigur, multi nu sunt dispusi sa-si sacrifice libertatea pentru asta. Dar exista intimitatea emotionala si intr-o partida de sex casual.

Traim intr-o lume ce aduna tot felul de experiente. Si-atunci exista oameni care cauta si experiente sexuale variate, cum ar fi momentele de intimitate in lipsa unui partener stabil. Beneficiile sexului fara obligatii nu sunt de neglijat, sustin specialistii in relatii.

Din punct de vedere istoric, casatoria a avut mai multe functii importante. Oamenii s-au casatorit pentru siguranta, pentru supravietuire. Acum nu mai sunt atat de relevante motivele acestea. Avem posibilitatea, in zilele noastre, sa contestam traditiile si avem libertatea de a ne dezvolta propriile opinii cu privire la ce fel de relatii ne aduc satisfactie.

Beneficiile sexului fara obligatii – se poate vorbi de o legatura profunda fara monogamie?

Unii specialisti cred ca da. Daca exista dorinta de compromis si responsabilitatea. Putem alege orice experienta pe care o dorim in relatiile noastre, orice partener. Fiecare experienta e o poveste noua, e un schimb nou de energii. Cu fiecare experienta crestem. Important este sa fim constienti de alegerile noastre si sa ramanem responsabili, pentru ca beneficiile sexului fara obligatii sa se vada in dezvoltarea noastra personala.

De ce e important sa ramai conectata la tine

In sex, ca in orice ramura a vietii, este esential sa fii autentic. Sa fii tu, reala, fara ascunzisuri. Daca iti doresti sa inveti din relatiile tale – sexuale, romantice sau nu – vei invata. Vei privi orice etapa a vietii drept o lectie. Important este sa ramai autentica, sa nu te minti si sa ramai conectata la nevoile tale.

Daca scopul tau este sa fii intr-o relatie de cuplu monogama, asuma-ti asta! Daca scopul tau este sa descoperi beneficiile sexului fara obligatii, in timp ce calatoresti, vezi lumea si nu iti doresti o relatie stabila, atunci asuma-ti si asta. Doar asa te vei bucura din plin de alegerile tale. Fii mereu sigura de ce alegi. Si, indiferent ce alegi in intimitate, nu te rusina de propria sexualitate!

Sexul este putere, vindecare, eliberare, conectare, meditatie. Sexul poate atrage lucruri uimitoare in viata noastra daca stim sa folosim energia sexuala.

Cum iti eliberezi energia sexuala? Indiferent ca esti intr-o relatie de cuplu monogama sau explorezi beneficiile sexului fara obligatii, intreaba-te: “Fac sex pentru a evolua, pentru a ma dezvolta personal sau caut o distragere de la fricile mele?”. Daca sexul e doar o modalitate de a te deconecta, atunci aventurile de o noapte nu numai ca nu o sa te implineasca, dar o sa lase urme tot mai adanci in sufletul tau.

Citeste si: Nu iti place sa faci sex? Invata sa regasesti placerea sexuala

Foto: Guliver