Cand e momentul sa divortezi, poate, pe cale amiabila

Poate suna dur “sa-ti iei viata inapoi”, dar cand esti implicata intr-o relatie toxica si mai ai si copii, ai tendinta sa suporti orice sotului. Gandesti ca daca rabzi tu, copiii au si mama, si tata. Daca o faci pentru ei, adica ramai in relatie, inseamna ca trebuie sa afli cand e momentul sa divortezi!

Terapeutul Terry Gaspard a scris pe divorcemag.com care sunt motivele cele mai intalnite pentru care oamenii, in general, decid sa iasa din relatii. Citeste-le si o sa vezi ca toti ne confruntam cu aceleasi probleme. Cand e momentul sa divortezi este o intrebare cu cel putin opt raspunsuri valabile.

Lista care iti spune daca mariajul tau se apropie de final

Te simti criticata si injosita adesea de partener

Acestea iti lasa mereu impresia ca nu esti buna la nimic. Ca esti inutila si ca nu poti face nimic cum trebuie. Potrivit expertului in relatii doctorul John Gottman, critica este unul dintre principalele motive care duc un mariaj la coplaps.

Esti in multe cazuri in stare defensiva sau te simti in permanenta sub atenta supraveghere a partenerului

Starea ta generala este descrisa printr-un termen: vulnerabila. Cand iti exprimi trairile, sfarsesti prin a regreta amarnic ca ti-ai pus pe tava sentimentele si dorintele.

Pui nevoile copiilor pe primul plan

Terapeutul si autorul Andrew G. Marshall scrie ca daca iti pui copiii pe primul plan zi de zi, o sa extenuezi mariajul. Multi parinti cad in capcana aceasta, iar rezultatul este ingrijorator, partenerii se instraineaza, copiii devin exigenti si nesiguri.

Nu mai apreciezi compania prietenilor partenerului sau a rudelor din partea acestuia

Petreceti timp mai mult unul departe de celalalt. Cand incepi sa iti faci program diferit de cel al sotului, chiar si in weekend, sigur este o problema in casnicie.

Te simti singura chiar si in compania partenerului

Afectiunea dintre voi s-a redus mult, iar de apropiere sau de intimidate rar mai poate fi vorba. De multe ori, cand esti in aceasta situatie, se gaseste un umar pe care sa plangi sau o ureche care sa-ti auda necazul.

Cand e momentul sa divortezi – cand nu mai rezonati intim

Aveti nevoi foarte diferte in ceea ce priveste intimitatea sexuala si faceti dragoste din ce in ce mai rar. Expertul in relatii Cathy Meyer zice ca indiferent daca el si-a pierdut interesul pentru partea fizica sau este vorba despre tine, lipsa intimitatii regulate intr-o casatorie este semn rau. Sexul este liantul, este modalitatea prin care adultii se joaca si se bucura unul de celalalt.

Ati cazut in capcana numita urmarire-distantare

De obicei, unul dintre voi tanjeste dupa mai multa intimitate, iar celalalt isi doreste mai multa libertate. Aceasta este unul dintre cele mai intalnite motive de divort. In timp, aceasta capcana erodeaza dragostea si increderea dintre doi parteneri.

Certurile voastre sunt trase la indigo si dezacordurile voastre se rezolva rar spre niciodata

De cele mai multe ori, dupa o cearta, sfarsiti prin a va acuza reciproc. Consecinta: si mai putina intelegere, afectiune si intimitate.

Te poate interesa si articolul despre cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu!

Foto: Guliver