pentru fericire

Pentru unele persoane, deciziile pe care le iau sunt dictate, direct sau indirect, de situatii care nu au directa legatura cu ei, scrie mindbodygreen.com. Din aceasta perspectiva, fericirea va fi mai greu de atins. Daca te intrebi care este cuvantul-cheie pentru fericire, trebuie sa stii ca, in primul rand, nu trebuie sa iei decizii in functie de perceptia altor persoane, ci trebuie sa faci ceea ce simti, pentru ca doar in acest fel vei reusi sa fii implinita si fericita. 

De-a lungul vietii, vei intalni multe persoane care iti vor spune ce sa faci sau care vor incerca sa te influenteze intr-un anumit fel. Important este sa inveti sa iei singura unele decizii si sa nu le dai prea multa importanta celor care incearca sa-ti invadeze spatiul. Sunt foarte multe cuvinte-cheie pentru fericire, insa nu exista o regula universala. Pentru unele persoane, fericirea consta in lucruri marunte, in timp ce, pentru altele, fericirea consta in avere, case luxoase sau haine de firma. Fiecare persoana percepe fericirea in mod diferit, insa important este cum o percepi tu.

Potrivit studiilor, termenul “ar trebui” pare sa fie cuvantul-cheie pentru fericire, iar acest lucru poate fi explicat foarte usor. Multe persoane aleg sa faca unele lucruri fara sa se gandeasca ca, de fapt, nu le face placere, ci doar pentru ca “asa este corect”, “asa trebuie” sau “asa este normal”.

Cuvantul-cheie pentru fericire

1. Consideram ca trebuie sa facem unele lucruri de teama sa nu gresim

De cele mai multe ori, se foloseste termenul “ar trebui” de teama sa nu faca unele greseli. Recunoaste, de cate ori nu te-ai gandit ca “ar trebui” sa faci ceva, dar fara sa iti doresti cu adevarat? Sunt foarte multe persoane care gandesc asa, iar de cele mai multe ori scuza lor este simplul fapt ca le este mai usor sa ia unele decizii daca considera ca ar fi “fortate” sau ca “asa este cel mai bine”.

2. Este important sa renunti la termenul “ar trebui”

S-a intamplat sa fii prinsa intr-o situatie mai putin placuta, dar sa faci unele lucruri pentru ca “asa trebuie”? Ei bine, astfel de situatii nu te ajuta sa fii implinita si fericita, pentru ca nu te definesc. In viata, este important sa inveti sa faci singura unele alegeri, sa nu le acorzi prea multa atentie acelor persoane care incearca sa se implice in viata ta, sa-ti dea sfaturi pe care nu le ceri sau care te forteaza sa faci unele lucruri. Este important sa te gandesti ce iti place sa faci si sa actionezi in acest sens.

3. La maturitate nu mai ai nicio scuza

Daca atunci cand erai mica sau in perioada adolescentei obisnuiai sa faci unele lucruri pentru ca “asa era firesc”, afla ca la maturitate nu mai ai nicio scuza. Este cazul sa te intrebi ce iti place sa faci in viata, alaturi de cine vrei sa-ti petreci timpul sau ce meserie te-ar incanta. Dupa varsta de 20 de ani trebuie sa inveti sa te descurci singura si sa renunti la toate cele “ar trebui”, pentru ca nu iti vor aduce nimic bun.

4. Fericirea se atinge cu pasi mici

Indiferent ce stil de viata ai, este important sa stii ca nu este cazul sa incepi sa faci schimbari radicale. Totul trebuie facut cu pasi mici. Fericirea nu este ceva ce se obtine dupa reguli stricte, asa ca tu ai libertatea sa alegi ce si cum vrei sa faci. Important este sa fii constienta de toate acele lucruri care te ajuta sa-ti atingi visurile.

5. Este important sa ai o sursa de inspiratie si sa inveti ceva nou in fiecare luna

Sa spunem ca stii deja cat de important este sa inveti sa fii fericita, sa iei singura unele decizii si sa-ti urmezi visurile, dar cum procedezi in continuare? In primul rand, este important sa ai o sursa de inspiratie, gandeste-te la toate acele lucruri care iti placeau atunci cand erai mica si care te faceau sa te simti bine. Orice lucru poate fi o sursa de inspiratie, totul depinde de tine! In al doilea rand, este important sa inveti un lucru nou in fiecare luna. Nu are importanta cat de mic este, important este sa simti ca faci ceva util, ca evoluezi. Fericirea este foarte simpla, iar totul va fi mult mai usor din momentul in care vei renunta la acel “ar trebui”.

Iata si 3 reguli de aur care te ajuta sa nu iti sabotezi fericirea!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver