fericirea in cuplu

Mai mult sex inseamna o relatie implinita, nu-i asa? Dar, cu programe atat de ocupate, tie si iubitului tau va este greu sa gasiti timp si energie si pentru… ceva actiune in dormitor. Nu te speria! Cele mai noi studii arata ca fericirea in cuplu poate fi mentinuta cu o singura seara pe saptamana in care va iubiti.

Cercetatorii de la Universitatea din Toronto, citati de womenshealthmag.com, au analizat o serie de studii, realizate printre 28.000 de oameni. Rezultatele spun ca o partida de sex pe saptamana este suficienta pentru fericirea in cuplu.

Cum influenteaza sexul fericirea in cuplu

„In medie, oamenii care au declarat ca fac sex o data pe saptamana sau mai des au fost cei mai multumiti dintre cei intrebati”, a spus Dr. Amy Muise, autorul principal al studiului. „Pentru o persoana obisnuita, sexul cu frecventa mai mare decat o data pe saptamana nu avea un impact foarte mare asupra fericirii, dar nici nu diminua bunastarea in cuplu”, a adaugat ea.

Intr-un alt studiu, cercetatorii au intrebat 335 de persoane implicate in relatii de lunga durata despre veniturile lor, viata lor sexuala si, desigur, fericirea lor. Acel studiu a aratat ca persoanele care fac sex mai putin de o data pe luna sunt mai nefericite decat cele care au o viata sexuala implinita, dar venituri foarte mici. Ceea ce demonstreaza, din nou, ca banii nu aduc fericirea!

Sexul ajuta la mentinerea unei conexiuni intime cu partenerul tau de viata. Iar Muise spera ca rezultatele studiului ei ii vor ajuta pe oameni sa se relaxeze in ceea ce priveste frecventa sexului in relatia de cuplu. „E important sa ai asteptari realiste atunci cand vine vorba de viata sexuala”, spune ea. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te simti frustrata si sa tii pasul cu vecinii zgomotosi de alaturi, care nu te lasa sa dormi in fiecare seara!

Foto: iStock

Poate ti-e dor de pasiunea inflacarata de la inceput. Iata cum ti se schimba viata sexuala in timpul unei relatii