Care sunt cele mai grele limbi straine din Europa.

Cele mai grele limbi straine din Europa sunt cele slave. Mai usor poti invata finlandeza si galeza decat croata sau poloneza! Desigur, depinde si de influentele prin care ai trecut pana acum din punct de vedere al limbii!

Romanii vorbesc bine limbi straine. Mai bine decat alti europeni. Principalul motiv este ca limbile straine se invata de la varste fragede, de la gradinita de cele mai multe ori. Apoi, din desene animate, filme, seriale care, in Romania, nu sunt dublate, ci subtitrate. In ultimii ani, ce-i drept, desenele au inceput sa fie dublate. Dar practica subtitrarii a fost adoptata in comunism, pentru ca era mai ieftina. Si asa a ramas pana in ziua de azi pentru filme si seriale, iar acest lucru a contribuit la usurinta cu care invatam limbi straine ca engleza, spaniola, italiana si chiar franceza.

Totusi, sunt limbi cu care nu ne intalnim atat de des si care ne sunt greu accesibile. Mai ales cele mai grele limbi straine din Europa.

Cele mai grele limbi straine din Europa

1. Orice limba slava

Potrivit Quora.com, cele mai grele limbi straine din Europa sunt limbile slave, unde lucrurile se complica la gen si caz gramatical. Una dintre cele mai dificile este limba croata, care are verbe foarte complicate! Pentru aproape orice actiune exista doua verbe: imperfect si perfect.

O alta limba slava greu de invatat este rusa, care are si un altfel de alfabet – chirilic. Urmeaza poloneza, care are multe sunete complicate, apoi ceha si slovaca.

2. Finlandeza, estona si ungara

Printre cele mai grele limbi straine din Europa se afla si acestea trei: finlandeza, estona si ungara. Desi nu e asa complicat cu genurile si verbele, e mai greu la substantive. Au mai multe vocale decat limbile slave, ceea ce usureaza putin invatarea.

3. Limba basca

Limba basca este o limba vorbita in nord-estul Spaniei si sud-vestul Frantei, de catre poporul basc. Nu are nicio relatie lingvistica cu alte limbi. Multi lingvisti au incercat sa gaseasca o legatură cu alte limbi, precum limbile africane, caucaziene sau chiar japoneza, dar pana acum nu au avut niciun rezultat concludent. 90% dintre cuvinte nu se regasesc intr-o forma oricat de putin asemanatoare intr-o alta limba.

De asemenea, printre cele mai grele limbi straine din Europa de invatat pentru un roman (si nu numai!) sunt albaneza, malteza, limbile celtice (irlandeza sau galeza), islandeza si greaca.

Ce e mai usor de invatat

In Romania, in momentul de fata, engleza este cea de-a doua limba invatata, dupa cea materna. Dar au fost perioade, cum ar fi sfarsitul secolului 19, cand franceza era dominanta ca limba secundara.

Romanii mai invata germana si ungara, mai ales in zonele geografie unde au fost supusi influentelor straine. In Dobrogea se mai vorbeste limba turca, ca urmare a ocupatiei Otomane, iar in zona Moldovei, am fost expusi limbii ruse.

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 site-uri care te ajuta sa inveti o limba straina foarte repede.