Cele mai stresante meserii, pe care nu oricine le poate practica

Pentru unii, simplu gest de a se trezi dimineata, cand suna ceasul, reprezinta un factor stresant pentru existenta lor. Pentru altii, sarcinile de serviciu sunt o adevarata corvoada, dar cei mai multi isi iubesc locurile de munca si nu s-ar vedea facand altceva. Vorbim despre cele mai stresante meserii si oamenii care le practica: pompieri, doctori, politisti si chiar ziaristi care se deplaseaza zeci de kilometri zilnic, pe orice vreme, ca sa ofere oamenilor subiecte la zi si temeinic documentate.

In fiecare an, site-ul american CareerCast face un top cu cele mai stresante meserii, luand in calcul diversi factori, precum eventualele delegatii, necesitatea de a vorbi in public, nivelul de competitivitate, abilitati fizice si psihice, conditiile de lucru, riscul de accidentare si deces. Astfel au intocmit un top cu joburi stresante, care a fost publicat si pe glamour.com.

Asa cum era de asteptat, pe primele pozitii se situeaza meseriile care au ca scop protectia oamenilor, urmate de joburi cu un impact mare psihologic, si anume coordonatorul de evenimente, specialistii in relatii publice si reporterii.

Cele mai stresante meserii sunt cele care presupun salvarea de vieti omenesti

Personal militar. Cei care sunt inrolati in armata, indiferent de stat, sunt constienti ca au o meserie care prezinta un risc urias de vatamare corporala.

Pompier. La fel ca cei inrolati, pompierii isi pun vietile in pericol ca sa salveze proprietati si vieti omenesti. Nu este vorba doar despre salvatul pisicilor din copaci, asta e clar.

Pilot aerian. Este adevarat ca transportul aerian este mai sigur despre cel terestru, dar hai sa ne gandim la presiunea pusa pe umerii acelor oameni care trebuie sa aiba grija de atatea suflete la o asa mare inaltime.

Politist. Un alt job care presupune stres si asumarea pericolului este cel de ofiter de politie. Cei de la CareerCast spun ca e important de stiut faptul ca sunt oameni care obtin o satisfactie enorma practicand astfel de meserii.

Coordonator de evenimente. Sa planifici un eveniment amplu, cum sunt nuntile si botezurile, poate parea la inceput o treaba care imbina utilul cu placutul. De cele mai multe ori, insa, partea placuta se transforma intr-o situatie critica, in special cand ai de-a face cu o viitoare mireasa in cale-afara de pretentioasa.

Reporter. Lucrul cu termene-limita si cu teama ca poti gresi oricand o informatie poate cauza mult stres. Specialistii de la CareerCast adauga ca, in 2017, jurnalistii acumuleaza foarte multe emotii negative, mai ales ca sunt platiti in functie de ce vizualizari au articolele lor in mediul online.

Aceste meserii sunt urmate la mica diferenta de functiile: director executiv de corporatie, coordonator relatii publice, taximetrist, corespondent de televiziune.

Cand ajungi la un interviu de angajare, ai grija sa eviti aceste greseli care te pot costa jobul.

Foto: imdb.com