o echipa de yuccies fosti hipsteri la job

Daca nu ai auzit pana acum de yuccies nu trebuie sa te ingrijorezi. Termenul este nou-nout, a aparut ieri intr-un articol online care a facut inconjurul Internetului si care-i desemneaza ca fiind urmasii mult mai interesanti ai celebrilor hipsteri si yuppies.

Yuccies inseamna mai exact Young Urban Creatives si conform unui text publicat pe mashable.com ei sunt urmasii celebrilor hipsteri. David Infante, autorul articolului descrie noua clasa de tineri ca fiind “o felie din generatia Y, obisnuita cu confortul suburban, indoctrinata cu puterea transcendenta a educatiei si infectata de convingerea ca nu meritam doar sa ne urmam visele; trebuie sa si profitam de pe urma lor.”

Un yuccie vrea sa fie creativ ca un hipster si de succes ca un yuppie

Eticheta de yuccie are sens daca te uiti in jurul tau si observi ca tot mai multi tineri iau drumul freelancingului. Si este exact grupul care nu vrea sa fie asociat cu cuvantul “hipsteri”. Ce-i diferentiaza pe ei de yuppies (Young Urban Professionals) din anii ’90 si de la inceputul lui 2000? Nu lucreaza in domeniul finantelor si nici nu castiga (neaparat) salarii colosale. Nu toti cei care fac parte din grupul de yuccies isi gasesc drumul din prima. Sunt multi tineri de 20 si ceva de ani care aleg sa se angajeze traditional, sa aiba un job de la 9 la 18 desi considera ca intelectul lor unic merita si o satisfactie pe plan profesional.

Spre deosebire de hipsteri, ei viseaza la o cariera de succes, dar pe gustul lor

In articolul de pe Mashable se face referire si la un studiu facut in 2014 de Deloitte care arata ca 6 din 10 reprezentati ai generatiei Y tinerii isi aleg compania in care sa lucreze cu multa atentie, iar conform aceleiasi cercetari doar 12% au declarat ca fac din salariu o prioritate. 28% dintre tinerii yuccies considera ca jobul actual nu-i ajuta sa-si puna in valoare calitatile. Un alt studiu, facut de data aceasta de Bentley University arata ca 66% dintre reprezentantii generatiei Y spera sa-si porneasca propria afacere pentru ca visul lor este sa fie platiti pentru executarea propriilor idei si nu pentru a le realiza pe ale altora.

Cei de la Mashable au trasat amuzant si cateva dintre caracteristicile noilor yuccies care insa sunt momentan axate pe societatea americana. Insa asteptam cu nerabdare sa vedem si niste variante europene la ele… Esti un yuccie daca:

1. Detii mai multe copii ale cartii Libertate de Jonathan Franzen

2. Nu-ti place gentrificarea in teorie, dar adori gogosile artizanale in practica

3. Ai vrea sa mergi in Austin, Texas pentru ca ai auzit ca e incredibil

4. Ai inceput sa urmezi ore de pictura sub influenta alcoolului

5. Eviti tatuajele vizibile pentru ca nu sunt o miscare buna in cariera

6. Ai lucrat pe vremuri in finante

7. Inca esti fan Seinfeld desi cand s-a terminat tu aveai doar 16 ani

8. Esti abonat la New York Times Weekend Edition dar nu citesti stirile

9. Ai mii de followersi pe Instagram, dar aproape niciunul pe Twitter

Citeste si “Generatia Millenials influenteaza piata locurilor de munca”!

Foto: Thinkstock