cariera potrivita femeie la volan

Daca nu esti sigura pe ce cale ar trebui s-o apuci, te gandesti sa-ti schimbi jobul sau pur si simplu vrei sa fii fericita atunci cand mergi la munca ti-am pregatit 5 recomandari pe care ar trebui sa le iei in calcul. Ele te vor ajuta sa-ti gasesti cariera potrivita!

Cariera potrivita pentru tine nu e cea imaginata de parinti si nici cea urmata de prietenii tai. Doar tu poti decide care e cel mai bun job pentru tine si ce te face cu adevarat fericita.

Ideal ar fi sa te prinzi care este chemarea ta si sa-ti gasesti din prima locul perfect de munca. Insa rareori se intampla asa. Nu este prea tarziu sa faci o schimbare, sa o iei de la inceput sau pur si simplu sa-ti abordezi jobul pe care-l ai dintr-un unghi diferit. Iata care sunt pasii care te conduc spre cariera potrivita.

Care e jobul pe care l-ai face si gratis?

Cariera potrivita – Gandeste-te la lucrurile care te bucura si-ti dau energie

Primul semn ca nu ti-ai gasit cariera potrivita e ca n-ai (aproape) nimic de spus despre ceea ce faci. Nu le povestesti niciodata apropiatilor cu ce te-ai luptat la job, caror probleme le-ai dat de cap, ce provocari noi au aparut. Sarcinile tale sunt zi de zi la fel si bifarea lor nu-ti ofera nicio satisfactie. Pasiunea nu este indeajuns pentru a fi multumita de un loc de munca, insa ce te faci atunci cand lipseste cu desavarsire? Daca e un job care-ti place atat de mult ca l-ai face si gratis atunci aceea e directia in care ar trebui sa te orientezi.

Cariera potrivita – Nu pierde niciodata din vedere aptitudinile pe care le ai

Daca te atrag mai multe zone si nu te poti decide care e cariera potrivita pentru tine, atunci gandeste-te pur si simplu la aptitudinile tale. Alege si in functie de personalitatea ta pentru ca daca vei excela intr-un anumit domeniu vei fi mai fericita decat la un job unde esti mediocra.

Un internship te ajuta sa-ti dai seama daca ti-ai ales cariera potrivita

Daca te numeri printre norocoasele care-si mai permit inca luxul unui internship atunci nu ezita nicio secunda. Desi nu esti platita, familiarizarea cu un anumit domeniu te poate ajuta sa-ti dai seama daca e exact cum iti imaginai ca va fi sau departe de asteptarile tale. Chiar daca internshipul nu se transforma instant intr-un job, contactele pe care ti le faci in acea perioada sunt valoroase. Totul e sa nu accepti niciodata o pozitie unde singura ta sarcina e sa faci cafeaua.

Cariera potrivita – Fa-ti un plan de cariera

Sansele tale de reusita scad considerabil daca pleci la drum fara un plan concret. Poate vrei sa treci de la un job de contabil la unul de proprietar de restaurant. (Cum vei ajunge insa acolo? Ai bani pusi deoparte ca sa-ti incepi business-ul? Crezi ca ai putea sa ocupi si functia de manager?). Scrie intr-o agenda unde esti acum si incearca sa-ti treci niste teluri pe care vrei sa le atingi inainte de a-ti indeplini scopul final. Cu cat sunt mai multe etape, cu atat e mai bine.

Citeste si “Cum transformi un internship in loc de munca permanent”!

Foto: Guliver