Ce sa nu scrii intr-un CV.

Cand aplici pentru un job si nu te contacteaza nimeni, nu iti mai imagina ca nu te-ai potrivit pe acel post. Mai bine afla ce sa nu scrii intr-un CV, ca sa nu alungi angajatorii din start.

De cate ori ai aplicat pentru un job si nu ai fost sunata? Te-ai gandit ca e posibil ca CV-ul tau sa nu contina informatii esentiale? Sau, mai rau, sa contina detalii care nu au ce sa caute acolo? Potrivit Businessinsider.com, cei care angajeaza in unele cazuri chiar si sute de oameni pe an nu mai au timp sa analizeze CV-uri si petrec, in medie, sase secunde pana iau decizia ca cineva se potriveste sau nu cu cerintele jobului.

Uneori numai fontul cu care scrii textul ii poate alunga. Dar iata ce cred expertii despre ce sa nu scrii intr-un CV.

Ce sa nu scrii intr-un CV

1. Uita de “Obiective”

Daca aplici, e evident ca vrei jobul. Daca esti intr-o situatie speciala, cum ar fi ca vrei sa schimbi domeniul, poate fi util sa pui o scurta introducere. Dar, altfel, e irelevant.

2. Elimina experienta in munca irelevanta pentru post

Poate ca in facultate ai lucrat ca ospatarita la un restaurant, ca sa iti rotunjesti veniturile. Dar aceasta experienta nu are ce sa mai caute in CV acum, cand lucrezi intr-un cu totul alt domeniu.

3. Lasa deoparte detaliile personale

La capitolul “Ce sa nu scrii intr-un CV” intra starea civila si religia. Ce relevanta au ele pentru angajator?

4. Nu iti mai trece hobby-urile!

Nimanui nu ii pasa ca tie iti place sa citesti sau sa alergi. Nimanui dintre oamenii de la HR, vreau sa zic. Pentru compania care angajeaza, hobby-urile tale sunt o pierdere de spatiu si timp intr-un CV.

5. Nu include referinte

Daca angajatorul vrea sa vorbeasca cu cineva caruia sa ii ceara parerea despre tine, iti va cere el referinte. Poti sa scrii “Referinte la cerere”, in finalul CV-ului.

6. Nu folosi pronume personale in CV!

Mai stii ce nu trebuie sa scrii in CV? Nu trebuie sa scrii “eu”, “ea”, “al meu” si asa mai departe. Nu iti scrie CV-ul la persoana intai sau a treia. E de la sine inteles ca CV-ul tau e despre tine, nu despre altcineva.

7. Nu folosi alta adresa de email decat una profi

Chiar daca mai ai adresa din liceu, gen [email protected], uita de ea cand vine vorba de CV! Fa-ti o adresa pe principiul [email protected]… Dureaza doua minute si e gratuit!

8. Nu mai scrie “Telefon”

Nu exista niciun motiv pentru care sa scrii cu litere “Telefon” in fata numarului propriu-zis. Pentru toata lumea e evident ca acela este un numar de telefon!

9. Nu include informatii despre salariu

Nu trebuie sa scrii in CV ce salariu iti doresti. CV-ul trebuie sa arate ce experienta profesionala si ce abilitati ai. Discutiile despre salariu se poarta la interviu.

Mai sunt si alte lucruri pe care e bine sa le eviti intr-un CV. Printre acestea se afla, chiar daca nu ti-ai fi imaginat ca e asa important, fontul cu care scrii CV-ul. Nu mai folosi Times New Roman, pentru ca e depasit. Un font standard, cum este Arial, e mult mai apreciat de angajatori.

Acum ca stii ce sa nu scrii intr-un CV, afla si care sunt Bunele maniere la interviu.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastrae de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!