Ce sa NU spui la un interviu de angajare.

Exista cateva lucruri interzise, pe care e bine le eviti cand cauti un job! Sa nu spui la un interviu de angajare ca nu te-ai inteles bine cu fostul sef sau ca, pentru tine, aceasta functie va fi temporara, pentru ca tintesti mai sus!

Aglomeratie in trafic, nervi, o pata pe bluza, o rana de la pantof, copia CV-ului tau nu a iesi bine la imprimanta. Cand te duci la un interviu de angajare iti trec prin minte un milion de ganduri. Cu cat iti doresti ma tare jobul, cu atat te stresezi mai mult. Si risti sa spui lucruri pe care le-ai putea regreta mai tarziu. Orice intrebari ti-ar pune angajatorul, exista cateva reguli “sfinte” cu ce sa nu spui la un interviu de angajare. Purewow.com a facut o lista cu ele.

Ce sa nu spui la un interviu de angajare

1. Imi pare rau ca am intarziat

Fa tot posibilul – dar tot! – sa nu fii pusa in aceasta situatie! Chiar daca asta inseamna sa ajungi si cu o jumatate de ora mai devreme! Sa intarzii la un interviu de angajare e un pacat capital!

2. Cand pot sa imi iau concediu?

Sa intrebi despre zilele de concediu inainte de a primi jobul intra, clar, in categoria “Ce sa NU spui la un interviu de angajare”. E interzis! Angajatorii vor pe cineva care vrea sa munceasca, nu sa isi ia liber din start!

3. Catre ce pozitie as putea fi promovata dupa acest job?

Daca postul pe care il au liber e mai mic, dar tu tintesti, de fapt, o functie mai importanta, nu aduce asta in discutie la interviu. Angajatorul vrea pe cineva pentru pozitia pe care o are libera, asa ca arata-i ca esti interesata de ea. Promovarea vine in timp si vei avea cand sa te interesezi in legatura cu acest aspect.

4. Nu m-am inteles bine cu fostul meu sef

Sa nu spui la un interviu de angajare ca nu te-ai inteles bine cu fostul sef si cu fostii colegi! Chiar daca e adevarat, e mai bine sa pastrezi asta pentru tine. Un angajator vrea sa isi imagineze ca vei fi draguta cu toata lumea de la birou.

5. Cu ce va ocupati?

Daca te duci la un interviu si nu stii numic despre compania angajatoare, nu faci bine deloc! Cerceteaza, cauta pe internet, citeste! Fa-ti temele inainte de a te prezenta la interviu si in niciun caz nu arata ca nu stii despre ce e vorba.

6. Nu mai am alte intrebari

Sa nu spui la un interviu de angajare ca nu mai ai intrebari! Angajatorii cauta oameni interesati si implicati! Fii sincera si intreaba tot ce ai de intrebat, ca sa nu pleci nelamurita de acolo!

Acum ca stii ce sa nu spui, afla si Ce porti la un interviu de angajare: 3 sfaturi practice.

FOTO: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!