Ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job. 5 idei.

Ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job? Daca nu iti place prea mult ce faci, dar nici nu te deranjeaza enorm, incearca sa iti integrezi pasiunile in ceea ce faci la birou. Ai grija ca managerul sa observe ce mai stii sa faci pe langa sarcinile tale obisnuite!

Se intampla sa ai zile proaste. Fie ca ai o zi mai grea la serviciul care iti place, fie ca e momentul sa faci o schimbare profesionala, e clar ca trebuie sa iei masuri. In loc sa te plangi in legatura cu locul de munca, e mai bine sa imbunatatesti situatia schimbandu-ti modul de a privi lucrurile. Mindbodygreen.com a scris despre ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job.

Ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job

1. Gaseste modalitati prin care sa iti integrezi pasiunile in munca

Daca nu primesti proiectele pe care ti le doresti la locul de munca, vezi daca exista vreo posibilitate prin care, lucrand cu ceea ce ai, sa construiesti oportunitati sau abilitati pentru ceea ce iti place. Daca iti place sa faci yoga, intreaba-ti managerul daca nu ai putea preda colegilor lectii de yoga saptamanal sau macar lunar. Daca iti place sa planifici evenimente, incearca sa te implici in astfel de proiecte. Fa in asa fel incat managerul sa afle care sunt pasiunile tale, ca sa te poata folosi atunci cand are nevoie de abilitatile tale, iar tu sa fii mai fericita la job.

2. Ia 10 minute de pauza ca sa prioritizezi

Stii ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job? Atunci cand simti ca incepi sa te stresezi si nu iti iese nimic, ia o pauza de 10-20 de minute de la sarcinile zilnice si incearca sa vezi imaginea de ansamblu. Daca ai nevoie si daca spatiul iti permite, foloseste jumatate din acest timp ca sa meditezi. In restul timpului, fa-ti o lista de prioritati. Tine cont de faptul ca cele mai importante sarcini trebuie indeplinite la inceputul zilei, cand ai mai multa energie!

3. Rabdare si recunostinta

Teoretic, poate ca stii ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job, dar chiar te tii de lucrurile pe care le stii? Uneori, lista de prioritati pare sa se lungeasca la infinit pentru ca apar tot felul de situatii neprevazute si noi cerinte. Insa asta inseamna ca e nevoie de tine la serviciu si ca faci bine ce faci. Fii recunoscatoare pentru oportunitatile pe care le primesti si constientizeaza ca esti apreciata.

4. Planuieste ceva in afara jobului in mijlocul saptamanii

In loc sa te temi de ziua de luni, da-ti o tema de gandire pentru mijlocul saptamanii. De exemplu, stabileste o cina cu un prieten, inscrie-te la un atelier, mergi la un eveniment cu iubitul sau la un curs pentru hobby-ul tau. Dupa mijlocul saptamanii, vei vedea ce repede vine weekendul!

5. Indeplineste proiectele dificile cerand ajutor cand ai nevoie

Uneori ti se atribuie un proiect care e un dezastru de la bun inceput. In cazul asta, ce trebuie sa faci ca sa fii fericita la job? E bine sa iti intelegi punctele forte si pe cele slabe si sa asculti si parerile altora. Daca ceva a mers prost, afla ce poti face ca sa nu se mai intample. Nu te teme sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie. In astfel de situatii, lasa orgoliul deoparte.

Daca vrei sa le vezi, exista oportunitati aproape la orice fel de job. Noteaza-ti ce iti place si ce nu, apoi scrie ce se poate imbunatati.

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 semne ca este timpul sa-ti schimbi locul de munca.