Evita aceste clisee de CV daca iti cauti un job

„Lucrez bine in echipa”, „Comunic bine”, „Sunt entuziasta”. Poate ai folosit una dintre aceste fraze pana acum in CV-ul tau. Ce nu stii este ca potentialii angajatori s-au cam saturat de ele. Daca iti cauti un job, ar fi bine sa eviti frazele urmatoare.

Un studiu citat de stylist.co.uk arata ca angajatorii care vad mii de CV-uri intr-o perioada scurta s-au obisnuit cu aceste „calitati” pe care cam toata lumea pretinde ca le are. Astfel, ele au devenit niste adevarate clisee de CV. Desigur, exista greseli mai mari pe care le poti face atunci cand iti pui pe hartie experienta profesionala: greseli gramaticale sau… folosirea de emoticoane. Nu rade, chiar se intampla.

Dar daca greselile de ortografie sunt enervante, exista ceva mai rau: plictiseala pe care o resimt cei din departamentele de resurse umane. Gandeste-te cum ar fi pentru tine sa citesti tot timpul acelasi lucru si cum ai diferentia intre aplicanti.

De asemenea, majoritatea angajatorilor citesc pe diagonala CV-urile si renunta dupa cateva randuri. Mai ales daca folosesti una dintre urmatoarele fraze.

10 clisee de evitat daca iti cauti un job

1. Sunt foarte muncitoare.

2. Lucrez bine sub presiune.

3. Pot lucra pe cont propriu.

4. Lucrez bine in echipa.

5. Rezolv problemele cu usurinta.

6. Comunic bine.

7. Sunt proactiva.

8. Ascult bine.

9. Sunt entuziasta.

10. Am aptitudini excelente de comunicat in scris.

Daca stai sa te gandesti, oricine poate sa sustina aceste lucruri si niciunul dintre ele nu aduce valoare in plus CV-ului tau. Mai ales daca toti aplicantii pentru un job par a fi identici. Incearca sa identifici calitati care te deosebesc de „turma”. Sau detaliaza-ti calitatile, astfel incat sa fie cat se poate de specifice. Asa, sigur vei primi macar un telefon pentru un interviu.

Tu stii mai bine decat oricine cu ce te descurci excelent si la ce mai ai de lucrat. Scrie un CV care sa capteze interesul angajatorilor, nu sa-l stinga.

Acelasi studiu citat de Stylist i-a intrebat si pe cei care cauta joburi cat de mult infloresc atunci cand isi scriu CV-urile. O cincime dintre ei au marturisit ca au mintit in trecut in legatura cu experienta lor. Iar cativa dintre ei au inventat referintele de la joburi anterioare.

Daca te gandesti sa cauti un job nou, afla cand e momentul sa renunti la cel vechi si sa demisionezi