economisirea banilor pusculita

Vara esti mai tentata ca oricand sa pleci macar lunar intr-o vacanta. Insa banii sunt fireste o problema. Pe businessinsider.com am gasit insa cateva recomandari utile pentru economisirea banilor fara sa-ti impui prea multe restrictii!

Ramit Sethi, autorul bestsellerului “I Will Teach You To Be Rich”, a impartasit pentru businessinsider.com cateva trucuri pentru economisirea banilor simplu si constant!

Economisirea banilor cu factura la telefonul mobil

Multi dintre noi isi aleg un abonament la telefonul mobil pe care nu-l mai verifica ulterior. Poate intre timp nevoile tale s-au schimbat. Poate nu mai suni atat de mult ci preferi sa chatuiesti pe Facebook si atunci ai nevoie de un abonament cu preturi mai avantajoase pe Internet. Ramit te sfatuiesti sa-ti verifici abonamentul macar o data la trei luni pentru a analiza felul in care-ti poti optimiza cheltuielile. La prima vedere nu pare cine stie ce sa economisesti 5 euro pe luna, insa daca-ti calculezi pe un an acea economie poate insemna pretul unui bilet de avion low-cost.

Economisirea banilor – Stabileste o zi pe saptamana in care sa nu cheltuiesti niciun ban

Teoretic si daca nu-ti deschizi portofelul tot cheltuiesti bani pe intretinere, asigurare la masina si alte abonamente pe care le ai. Doar ca pe acestea nu le iei in calcul. Si tocmai de asta e important sa-ti stabilesti o zi pe saptamana in care sa nu-ti dai banii pe nimic, sa controlezi activ toata treaba asta. Sa gatesti si sa consumi ce ai deja in frigider, sa-ti iei cafea to-go pregatita de tine dimineata, sa organizezi o seara de filme la tine acasa. Ideal ar fi sa treci ziua asta in calendar si s-o transformi intr-un obicei permanent.

Economisirea banilor – Amana o investitie majora pe luna viitoare

Daca poate astepta atunci nu are rost sa cheltuiesti imediat o suma importanta de bani. Se pot intampla multe lucruri in 30 de zile. Pot scadea preturile la obiectul pe care planuiai sa-l cumperi sau poti realiza ca de fapt nu prea ai nevoie de respectivul lucru. In ambele situatii vei avea de castigat.

Citeste si „Cum sa economisesti bani: 5 obiceiuri la care trebuie sa renunti”!

Foto: Thinkstock