Cand ai un job flexibil care-ti permite sa lucrezi de acasa, productivitatea ta poate creste, sau, dimpotriva: poate avea de suferit. Ti-am pregatit cateva sfaturi ca sa-ti faci treaba repede si bine, chiar daca esti inconjurata de tot felul de tentatii. Iata cum sa lucrezi de acasa!

cum sa lucrezi de acasa femeie
Cum sa lucrezi de acasa si sa fii eficienta. Aplica acesti trei pasi simpli daca esti impas si nu reusesti sa indeplinesti sarcinile care ti se dau de la serviciu

Cum sa lucrezi de acasa mai eficient ca la birou

1. Cum sa lucrezi de acasa – Pune-ti alarma! Chiar daca nimeni nu verifica cand te-ai trezit sau la cat ai citit mailurile cu sarcinile pe care le ai de rezolvat, asta nu inseamna ca poti trage chiulul pentru o jumatate de zi. Dimineata ai mintea limpede si esti adesea mult mai eficienta decat dupa orele pranzului. Te poti premia daca termini totul mai repede folosind restul dupa-amiezei pentru tine.

2. Cum sa lucrezi de acasa – Iesi din pijamale. O posibila solutie pentru a lua mult mai in serios zilele cand lucrezi de acasa este sa-ti schimbi pijamaua cu o tinuta ingrijita. Nimeni nu se asteapta sa stai in casa intr-un costum masculin, dar nici sweatshirtul cu Winnie the Pooh nu e o solutie acceptabila. Poti sa-ti pastrezi totusi papucii. Momentul in care te aranjezi un pic, echivaleaza cu inceputul propriu-zis al zilei tale de lucru.

3. Cum sa lucrezi de acasa – Amenajeaza-ti un spatiu de lucru. Pare al naibii de tentant sa stai in pat cu laptopul in brate, insa e departe de a fi cel mai productiv loc din lume. Iti va fi mereu somn, vei fi tentata sa mai tragi cate un pui de somn si sa iei pauze lungi si dese pentru a sta pe retele de socializare. Iar ulterior iti va fi aproape imposibil sa te intorci la o viata normala de birou. Asa ca n-ar strica sa-ti amenajezi un spatiu de lucru la tine acasa.

Gasesti cateva idei pentru decorarea acestui loc in articolul Munca de acasa: cum sa-ti amenajezi cu stil biroul!

Foto: Thinkstock