Deci ai tot incercat sa-l faci pe seful tau sa te observe. Ba chiar ai incercat sa adopti trasaturile-cheie cerute unui om pe pozitia ta, insa multasteptata promovare tot n-a venit.

cum sa promovezi mai repede

Nu exista ce-i drept o lista clara de lucruri pe care trebuie sa le bifezi ca sa promovezi, insa exista anumiti pasi pe care daca-i urmezi iti vei creste serios sansele. Am gasit toate detaliile pe care le cautai intr-un articol de pe mydomaine.com!

Adreseaza-te sefului tau pentru feedback

Daca seful tau nu-ti recunoaște munca grea, atunci este, probabil, pentru ca e la fel de ocupat ca tine. Iar tu nu poti fi promovata daca el nu-ti cunoaste rolul in firma. Asa ca nu e momentul sa fii timida sau modesta. Trebuie sa-i ceri sfatul sefului tau cu privire la lucrurile pe care trebuie sa le faci ca sa promovezi. Dar fii atenta. E o linie extrem de fina intre o “persoana pasionata” si o “pacoste. Asa ca nu pune extrem de multe intrebari de la prima intalnire, ci incearca sa le adresezi pe rand. Poti intreba la finalul unui meeting lucruri de genul “Ce trebuie sa fac diferit?”, “Ce aptitudini ar trebui sa-mi mai dezvolt?”, “De ce dovezi aveti nevoie pentru a-mi vedea evolutia?”. Daca stii in ce pozitie esti in prezent atunci iti va fi mai usor sa-ti stabilesti urmatorii pasi ca sa promovezi.

Transforma-te intr-o solutie pentru probleme

Seful tau are o multime de sarcini zilnici. El raspunde pentru un numar mult mai mare de oameni, pentru gestionarea intregii echipe, iar cum tu esti o parte a ei ai putea sa-i faci viata mai usoara. Ce faci pentru a ajuta la rezolvarea anumitor probleme? Daca te vei preocupa zi de zi pentru asta in timp s-ar putea sa ai idei grandioase despre schimbarea viitorul companiei. Pana atunci insa, seful tau ar fi foarte incantat daca ai gasi solutii pentru operatiunile de zi cu zi pentru a usura anumite procese. Daca incepi sa ajuti, seful tau va avea mai multa incredere in abilitatile tale si se va gandi la tine la urmatorul val de promovari.

Daca vrei sa promovezi nu te transforma intr-un hamster

Te simti blocata pe aceeasi roata, cand vii la munca? Atunci ar trebui sa schimbi ceva, ar trebui sa inovezi, sa-ti creezi noi oportunitati pentru tine. La urma urmei tu detii controlul asupra carierei tale. Cei mai multi dintre noi vor fi angajati cel putin 40 de ani si fiecare miscare nu trebuie sa fie drept in sus, ci si in lateral, investind in tine si in cunostintele tale.

Citeste si: “7 motive din cauza carora nu promovezi”!

Foto: iStockphoto