negocierea salariului la interviu femeie la calculator

Negocierea salariului la interviu este o tema recurenta la angajare. Insa chit ca ai ajuns la ea de nenumarate ori, tot neplacuta ti se pare. Lynn Taylor, o experta pe partea de comunicare de afaceri, iti explica cum faci fata acestui moment.

Negocierea salariului la interviu este, poate, cel mai important moment la primul tau contact cu viitorul angajator. Nu e o tema confortabila la un interviu de angajare – insa, chiar daca nu-ti place, de ea depinde viitorul tau profesional. Angajatorul te intreaba de obicei cati bani faci in prezent si apoi ce salariu ti-ar placea sa ai la urmatorul job sau cat crezi ca valorezi de fapt.

Aceste intrebari sunt cu dus si intors pentru ca nu vrei sa sperii angajatorul cerand o suma pe care nu ti-o poate oferi, dar nici nu vrei sa pierzi o suma mare de bani cerand un salariu mult mai jos decat cel pe care-l aveau planificat.

Deci… Cum faci?

Negocierea salariului la interviu: 5 solutii pentru a depasi cu succes momentul

Inainte de a negocia la sange salariul gandeste-te ce mai primesti pe langa el

Negocierea salariului la interviu – Ofera un interval si nu o suma specifica. Astfel veti putea negocia si ai sanse sa ajungi la o suma mai mare decat minimul pe care te gandisei sa-l ceri initial.

Negocierea salariului la interviu  – Impartaseste-ti propriile studii. Daca nu te simti ok declarand “cred ca valorez atatia bani” atunci spune ca vorbind cu mai multi oameni ai descoperit ca pe o pozitie similara si cu experienta ta se castiga in jur de X lei.

Negocierea salariului la interviu – Fii onesta. Nu minti in legatura cu salariul pe care-l ai in prezent din dorinta de a impusca un salariu mai mare de la ei. Piata muncii e mai mica decat iti imaginezi, iar adevarul poate iesi oricand la iveala.

Negocierea salariului la interviu  – Gandeste-te la intregul pachet salarial. Inainte de a negocia la sange salariul, gandeste-te ce mai primesti pe langa el. Poate sunt bonusuri periodice, ti se ofera diverse traininguri, asigurari medicale, abonamente sportive, o masina de firma sau chiar vacante.

Negocierea salariului la interviu – Spune ca esti dispusa sa negociezi. Daca realizezi ca sumele sugerate de tine sunt mult peste bugetul firmei, dar iti doresti totusi respectiva pozitie, spune ca esti flexibila cand apare o oportunitate profesionala grozava.

Foto: Thinkstock