social media femeie calculator

Nu trebuie sa fii neaparat blogger ca sa profiti din plin de avantajele oferite de social media. Orice gen de business, oricat de mic, are de castigat. Conditia e sa-l promovezi prin instrumentele virtuale potrivite. Neal Schaffer, un adevarat guru in domeniu, iti ofera 10 puncte de pornire!

Neal Schaffer este un personaj cu un cuvant greu de spus la capitolul Social Media. A fost inclus doi ani la rand in Forbes Top 50 Cei mai puternici social media influenceri si este unul dintre primii 5 social sales influenceri. Pe 25 februarie Neal Schaffer vine la Bucuresti si il poti cunoaste personal.

Pana la Conferinta Maximizing Social Media for Professionals and Businesses si workshopul The Complete Social Media Marketing, afla care sunt recomandarile lui pentru a te evidentia pe social media.

10 Strategii de social media

1. In cazul social media, nu exista o reteta fixa. Ce a functionat azi poate sa nu mai functioneze maine, asa ca trebuie sa fii mereu pregatita pentru schimbare. Un instrument care te-ar putea ajuta sa faci fata acestor transformari este ciclul Plan-Do-Check-Act. Trecand prin acest proces, te vei asigura ca planul tau e functional inainte de a-l implementa propriu-zis!

2. Nu te limita doar la canalele clasice de promovare (Facebook, YouTube, Twitter). Este important sa le analizezi si pe cele mai nou aparute si sa incerci sa fii mereu cu un pas inaintea competitiei. Nu mai e de ajuns sa te ghidezi dupa teoria “toata lumea e pe Facebook”.

Cititoarele de pe www.andreearaicu.ro au un discount de 10% la eveniment

3. Experimenteaza, experimenteaza, experimenteaza. In fiecare luna merita sa testezi o noua platforma social media pentru a vedea daca este utila. Ideal ar fi sa-ti incepi experimentul cu o campanie, o oferta speciala pentru fanii tai. Poate fi un concurs sau o reducere acordata celor care incep sa te urmareasca si acolo.

4. Nu neglija datele. Chiar daca de multe ori simti nevoia sa actionezi dupa impulsuri, nu tot ce simti tu sau ce-ti place tie va fi bine primit. De aceea, trebuie sa te ghidezi dupa informatiile demografice pe care le gasesti pe orice platforma.

5. Dar nici nu te concentra strict pe ele! Social media este jumatate stiinta, jumatate arta. Asa ca trebuie sa-ti folosesti din plin resursele de creativitate pentru a ajunge in top.

6. Castiga-ti influenta pe LinkedIn cu LinkedIn Publisher. Desi e tentant sa urci informatii pe care le ai deja scrise si-n alte locuri, n-ar fi indicat sa faci asta. Ce publici aici trebuie sa fie unic si valoros pentru ca acest continut te ajuta sa-ti cresti reputatia si-ti genereaza trafic pe site-ul afacerii tale.

7. Vrei sa-ti cresti vizibilitatea? Creeaza angajament. Platformele de social media urmaresc cat de mult angajament reciproc se creeaza, cata valoare aduci tu retelei de socializare.

8. Continutul vizual este vital. Nu subestima platformele de social media care se concentreaza strict pe imagini. Cu ajutorul Instagramului sau al Snapchat-ului, poti castiga enorm de multe puncte la capitolul popularitate.

9. Cine are cel mai mult de castigat? Business-urile mici si mijlocii sunt mai bine ajutate de social media. Cu alte cuvinte, daca ai un blog sau un mic business, social media e petru tine! Caracteristicile esentiale in acest caz sunt flexibilitatea si agilitata. Adica ti-e mult mai usor sa te mulezi pe dorintele imediate ale publicului.

10. Cauta cele mai bune metode pentru distribuirea continutului tau. Alege platformele care se potrivesc cel mai bine cu afacerea ta si ia decizii rationale. Ia in calcul obiectivele pe care ti le-ai propus si unde ai sanse sa strangi o audienta cat mai mare.

Daca ti-am  trezit curiozitatea si vrei sa afli cum sa creezi o strategie de social media chiar de la Neal Schaffer,  te poti inscrie la workshop & conferinta de pe 25 februarie accesand acest link http://www.learningnetwork.ro/eveniment/maximizing-social-media/2164.

BONUS: Iar pentru ca te numeri printre cititoarele www.andreearaicu.ro, vei beneficia in plus si de un discount de 10% la eveniment. Trebuie doar sa treceti codul de cupon AR10 in formularul de inscriere.

Foto: Thinkstock