sfaturi financiare femeie

Stim ca 30 a devenit pentru multe dintre voi noul 20 insa chiar daca va mai permiteti sa copilariti putin pe plan emotional cu banii trebuie sa fiti mai precaute. Iata cateva sfaturi financiare de care trebuie sa tineti cont!

In perioada dintre 20 si 30 de ani lucrurile se mai limpezesc in viata ta. Cariera devine stabila (sau cel putin e pe o linie de plutire), te muti de acasa si incepi sa te gandesti sa-ti cumperi un apartament, iti platesti singura facturile, iar invitatiile de nunta iti invadeaza casuta postala. In acest context, iti prezentam cateva sfaturi financiare care sa te ajute.

Ca sa nu ai probleme mai tarziu iti recomandam sa citesti cateva sfaturi date de Mandi Woodruff pentru Yahoo Finance.

Sfaturi financiare. Nu e bine daca nu eonomisesti bani pentru pensie

Nu mai esti la 20 de ani si desi pensia nu este foarte aproape ar trebui sa te gandesti din ce in ce mai serios la acest aspect. E vital sa-ncepi sa pui deoparte bani ca sa ai o viata linistita si mai incolo. Ideal ar fi sa faci asta cu vreo 10% din salariu, insa daca nu-ti iese si 5% e ok.

O casa mai mare e mai tentanta, insa si intretinerea ei va fi pe masura

Sfaturi financiare: Nu iti cumpara o casa pe care nu ti-o permiti

Cand toata lumea te preseaza sa faci pasul cel mare (cumpararea unei locuinte) tinzi sa faci alegeri pripite. Aceasta achizitie e probabil cea mai mare tranzactie financiara pe care o vei face in viata ta asa ca ia-ti tot timpul din lume pentru a te asigura ca iei decizia corecta. Specialistii din imobiliare iti recomanda sa-ti cumperi o casa doar daca planuiesti sa locuiesti cel putin 7 ani in ea. Si nu ignora nicio secunda costurile de intretinere ale ei. O casa mai mare e mai tentanta, insa si intretinerea la ea va fi adesea pe masura.

Sfaturi financiare: Mai faci un master ca sa nu te angajezi? Mai bine nu!

Stim ca piata locurilor de munca pentru cei care sunt la nivelul de entry level nu e tocmai atractiva, dar nu te ajuta cu nimic sa te ascunzi in spatele unor diplome. Daca specializarea pe care intentionezi s-o urmezi nu te ajuta extrem de mult in cariera atunci poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a te baga iarasi la scoala. Un internship pe domeniul tau te poate ajuta de o mie de ori mai mult decat cateva cursuri pur teoretice.

Foto: Thinkstock