greseli pe facebook loc de munca

Atunci cand scrii ceva pe Facebook sau pe Twitter te gandesti vreodata care sunt acele greseli pe Facebook ce iti pot afecta job-ul? Sunt periculoase!

Daca nu folosesti cu atentie retelele de socializare poti sa iti pierzi locul de munca. In ziua de azi, multi angajatori verifica profilurile de social media ale aplicantilor pentru locurile de munca pe care le scot la concurs. Si, bineinteles, ii elimina din start pe cei pe care ii considera nepotriviti cu profilul companiei, noteaza Allwomenstalk.com. Asa ca ai grija sa nu comiti greseli pe Facebook!

In SUA, 70% dintre companii resping candidati pe baza a ceea ce acestia scriu pe internet. De aceea, e foarte important ca in mediul online sa iti pastrezi o imagine curata.

Iata 7 greseli pe Facebook ce iti pot afecta job-ul, si pe care trebuie sa le eviti atunci cand publici pe retelele de socializare.

TOP 7 greseli pe Facebook

Greseli pe Facebook – 1. Te plangi in legatura cu job-ul sau cu seful

Una dintre cele mai mari greseli care iti pot afecta job-ul pe Facebook sau pe o alta retea de socializare este sa publici tot felul de plangeri legate de locul de munca sau de seful tau. Chiar daca nu esti prietena cu superiorul tau pe Facebook, orice coleg poate face o captura cu ceea ce ai postat si ii poate trimite. Astfel, poti chiar sa iti pierzi locul de munca. De asemenea, daca un potential angajator ar vrea sa te cheme la un interviu si vede astfel de postari pe pagina ta, s-ar putea sa prefere un alt candidat. Pentru ca isi va imagina ca vei proceda la fel si in viitor.

Greseli pe Facebook – 2. Faci comentarii nepotrivite

Orice comentariu jignitor la adresa unui grup sau a unui individ te poate costa locul de munca. O multime de companii nu accepta astfel de comportamente, asa ca abtine-te de la astfel de comentarii, chiar daca ti se par amuzante.

Greseli pe Facebook – 3. Iti iei peste picior clientii

Daca iti iei peste picior clientii si scrii ceva de rau despre ei pe retelele de socializare s-ar putea sa fii concediata. Nu te plange in legatura cu comportamentul clientilor! Vei pune compania intr-o lumina proasta. Asa ca evita sa faci asta, mai ales daca speri la o promovare.

Greseli pe Facebook – 4. Faci publica oferta de job pe care tocmai ai primit-o

Sa scrii pe Twitter despre oferta de job pe care tocmai ai primit-o nu e niciodata o idee buna. In primul rand, ofertele de job sunt confidentiale. Daca postezi o astfel de informatie pe retelele sociale, viitorul tau sef si-ar putea imagina ca nu esti de incredere si ar putea anula oferta financiara.

Greseli pe Facebook – 5. Publici fotografii nud

Stii cum se spune? Nu publica pe internet nimic din ceea ce nu ai putea impartasi cu bunica ta, la cina! Daca publici fotografii in care esti goala sau de la vreo petrecere la care ti-ai facut de cap cu prietenii, nu te astepta la o crestere de salariu.

Greseli pe Facebook – 6. Nu cunosti regulile de social media ale angajatorului

Daca vrei sa lucrezi pentru o anumita companie, asigura-te ca inveti politica de social media a acesteia. Daca nu o faci, iti poti pierde locul de munca. Incearca sa nu incalci regulile daca vrei sa ai o reputatie buna in companie. Daca vrei sa te angajezi intr-o companie care are reguli stricte in online si stii ca nu te poti stapani de la comentarii rautacioase, atunci s-ar putea sa nu fie locul potrivit pentru tine.

Greseli pe Facebook – 7. Faci multe greseli gramaticale

Asigura-te ca de fiecare data cand postezi ceva pe Facebook sau pe Twitter recitesti textul cu atentie! Astfel, vei evita sa faci greseli gramaticale. Pur si simplu mai citeste o data inainte sa dai Enter. Altfel, risti sa pari neatenta sau, mai rau, sa para ca nu stii sa scrii corect. Iar asta iti poate afecta cariera.

Daca vrei ca activitatea pe retelele de socializare sa nu iti afecteze viata profesionala, fa curatenie pe toate conturile tale, ai grija de reputatia ta si evita sa scrii orice despre locul de munca.

Acum ca sii ce greseli sa eviti ca sa iti pastrezi locul de munca, afla si Cum sa te concentrezi mai bine la job.

Foto: Guliver