Te intorci la birou dupa vacanta? Invinge tristetea!

A trecut vara si te intorci la birou dupa vacanta. Te simti trista si parca nu esti pregatita sa o iei de la capat. Invata sa iti usurezi intoarcerea.

Aproape ca cel mai cald anotimp al anului s-a terminat. La fel si vacanta. Ai stat la plaja cu o carte in mana, apoi ai luat la pas stradutele unui oras pe care l-ai explorat dintr-un capat in altul sau ai facut skydiving si alte sporturi care ti-au crescut adrenalina. Acum e momentul pentru intoarcerea la birou. Tranzitia de la vacanta la serviciu poate fi uneori dificila. Unele persoane sunt de-a dreptul triste cand se intorc la birou.

Daca nu te simti chiar pregatita sa o iei de la capat, invata cateva trucuri care te vor ajuta sa treci peste prima saptamana mai usor.

Cum sa-ti fie mai usor sa te intorci la birou dupa vacanta

1. Fa-ti ordine pe birou

Probabil ca inainte de vacanta n-ai avut chef sa iti strangi toate hartiile de pe birou. Eventual ai mai primit unele cat ai lipsit. Si acum biroul tau arata ca un morman de hartoage. Nu te apuca de treaba asa. Aloca putin timp curateniei de pe birou. Aseaza toate lucrurile la locurile lor inainte sa te apuce tristetea. In drum spre job, ia-ti un buchet cu flori colorate si puneti-le pe birou.

2. Incepi cu ceva usor

Cand te intorci la serviciu, nu incepe cu cele mai grele si mai complicate sarcini pe care le ai de indeplinit. Incepi cu ceva usor, ceva ce stii ca poti sa faci. Dupa ce te adaptezi, poti sa treci si la lucrurile mai complicate, scrie Positivesharing.com.

3. Fa-ti planuri care sa te bucure in prima saptamana

Daca te-ai intors la job nu inseamna ca nu trebuie sa te bucuri sau sa te simti bine. Stabileste una sau doua intalniri cu prietenii. In felul acesta, o saptamana care se anunta grea va fi putin mai vesela. Daca langa birou ai o cafenea, iesi in pauza si bea ceva ce iti place. Rasfata-te! Mergi la film, incepe sa citesti o carte, ca sa faci intoarcerea mai usoara.

4. Pleaca de la birou la timp

Nu sta peste program. Doar pentru ca ai fost in vacanta nu inseamna ca acum trebuie sa muncesti mai mult, noteaza Lifehack.org. Propune-ti sa pleci exact la finalul programului si respecta aceasta decizie. Macar in prima saptamana. Apoi, poti sa faci orice. Sa iesi cu fetele in oras sau sa stai acasa cu iubitul, sa va uitati la un film.

5. Daca ai nevoie, cere ajutor

Daca ti se pare greu sa te intorci la birou dupa vacanta si te simti coplesita in primele zile, cere ajutor. Sigur ai o colega care a trecut prin aceleasi stari ca tine cand a venit din concediu si e dispusa acum sa te ajute. O sa iti fie mult mai usor.

Dincolo de aceste sfaturi, tine minte ca e important sa ai un loc de munca la care sa te simti cu adevarat bine. Cand faci ceea ce iti place, nu simti ca muncesti!

Acum, ca stii cum sa te intorci la birou dupa vacanta cu zambetul pe buze, afla si despre Eficienta maxima: cum lucrezi mai mult in timp record.