Intoarcerea la job. 10 lucruri care te intristeaza la intoarcerea din vacanta.

Cum te simti la intoarcerea la job dupa o vacanta relaxanta? Multi oameni se intristeaza, iar altii sunt cu adevarat demoralizati! Unele lucruri agraveaza simptomele!

Prima zi la serviciu dupa o perioada de vacanta e unul dintre cele mai urate momente de pe parcursul unui an. Dai plajele si cerul senin sau varful unui munte pe privelistea pe care o poti avea stand in spatele unui computer. Sunt cateva lucruri care agraveaza si mai tare tristetea care te copleseste la intoarcerea la job, potrivit Bbc.com.

10 lucruri care te intristeaza la intoarcerea la job

1 Casuta de email plina

La intoarcerea la job o multime de mailuri asteapta raspuns. Tot felul de solicitari, care mai de care mai urgente, lucruri pe care le-ai evitat inainte de a pleca in concediu, idei la care ti-ai propus sa te gandesti serios dupa ce te intorci.

2 Trauma post-calatorie

A parut o idee buna sa prelungesti vacanta pana in ultimul moment, dar asta inseamna ca, cel mai probabil, ai calatorit spre casa in noaptea dinainte de intoarcerea la job, ai dormit incomod, nu ai apucat sa despachetezi si sa te odihnesti pentru ca a trebuit sa mergi la birou la prima ora a zilei. Daca te intreaba cineva ceva, te simti ca un zombie, incapabila sa dai un raspuns. Nu te poti concentra la nimic si te gandesti doar la vacanta.

3 Te reconectezi la tehnologie

Daca ai fost plecata mult timp in vacanta, e posibil ca, la intoarcerea la job, parolele tale sa fi expirat si inregistrarile facute sa nu mai fie valabile. Peste tot vezi intrebarea “Ti-ai uitat userul si parola?”. Poate fi demoralizant sa trebuiasca sa te inregistrezi iar, intr-o singura zi, pe toate site-urile la care aveai acces.

4 Toata lumea se uita la tine

Cand te intorci la serviciu dupa o lipsa mai lunga, simti ca te-ai instrainat. Toata lumea se uita la tine, totul pare lipsit de sens.

5 Invidia vacantei

Cand te intorci la munca dupa vacanta si toata lumea iti povesteste despre plecarea altcuiva in vacanta, apare invidia. De ce ai vrea sa asculti cum o colega de-a ta a plecat intr-o vacanta exotica?

6 Nu s-a schimbat nimic

Cand constati, la intoarcerea la job, ca, desi ai lipsit destul de mult, nu s-a schimbat nimic, te intristezi. Sperai ca noul proiect la care lucrezi de mult timp sa fi inceput. Dar nu, te-ai intors si ai din nou aceleasi sarcini de care te-ai cam plictisit.

7 Placerea micului dejun

Intoarcerea la job presupune sa renunti la unele placeri care sunt posibile, din punctul tau de vedere, numai in vacante. Cum ar fi micul dejun pregatit si savurat in tihna. Micul dejun in familie devine aproape imposibil cand nu esti in vacanta, pentru ca toata lumea se grabeste.

8 Iti pui iar sosete

Daca in vacanta ai fost in tari mai calde si ai purtat sandale, la intoarcere constati ca nu e atat de cald si trebuie sa te imbraci iar gros si sa-ti pui sosete.

9 Somnul

Somnul lung si netulburat, atunci cand ai nevoie de el, devine o amintire. E greu cand te intorci si suna ceasul dimineata, mai ales daca esti aiurita de la schimbarea de fus orar.

10 Naveta obositoare

Daca faci naveta spre serviciu sau ai de parcurs un drum lung, ei bine, la intoarcerea din vacanta acest traseu este si mai deprimant! Te uiti la expresiile oamenilor din metrou si vezi cat de tristi sunt cu totii, ca niste stafii.

FOTO: Guliver

Citeste si: Program de detoxifiere a corpului dupa vacanta.