Jobul iti afecteaza viata – 7 semne ca iti face rau psihic!

Jobul iti afecteaza viata? Afla care sunt semnele evidente ca treci printr-o presiune psihica prea mare si ia atitudine! Ori iti schimbi modul in care te raportezi la serviciu, ori schimbi locul de munca!

In multe cazuri, femeile sunt subapreciate la locul de munca. E nevoie sa facem eforturi mari ca sa fim remarcate si sa primim increderea pe care o meritam. In incercarea de a demonstra ca esti o profesionista, poti sa ajungi foarte stresata. Iar stresul iti afecteaza sanatatea psihica si, in timp, viata.

Daca iti dai seama la timp ca jobul iti afecteaza viata, e bine sa iti pastrezi optiunile deschise si sa iti cauti un alt loc de munca. Daca e normal sa te stresezi la munca din cand in cand, nu e normal ca serviciul sa iti afecteze psihicul!

7 semne ca jobul iti afecteaza viata

1. Esti mereu cu telefonul in mana

Trebuie sa existe o diferentiere intre “acasa” si “job”. Daca esti mereu cu telefonul in mana, gata sa raspunzi la e-mailuri si sa rezolvi chestiuni legate de serviciu, inseamna ca jobul iti afecteaza viata intr-un mod neplacut. Te paste un burnout.

2. Te compari cu toata lumea de la job

Locul de munca poate fi un mediu foarte competitiv. Daca observi ca te compari mereu cu altii, ai grija de sanatatea ta psihica! Cand se intampla acest lucru, stima ta de sine se duce in jos. Care e solutia? Sa te orientezi catre aspiratiile tale, nu catre ale colegilor! Si, eventual, sa iti schimbi jobul.

3. Nu ai primit niciodata o crestere de salariu

Daca lucrezi in acelasi loc de mai bine de un an si ai avut rezultate pozitive, cere o marire de salariu! Daca stai prea mult timp cu acelasi salariu, o sa simti ca ai stagnat, iar acest sentiment are consecinte negative asupra psihicului tau.

4. Viata ta sexuala e la pamant

Cel mai evident semn ca jobul iti afecteaza viata este activitatea ta sexuala. Stresul de la locul de munca poate scadea dramatic apetitul sexual, pentru ca produce cortizol, un hormon care suprima hormonii sexuali, potrivit Bustle.com. Presiunea de la munca, nevoia de a plati facturile si teama ca iti poti pierde locul de munca fac ca sexul sa treaca pe ultimul loc in viata ta. Si, daca sexual nu esti ok, nu esti ok nici psihic!

5. Nu poti sa iti spui parerea

Daca traiesti mult timp intr-un mediu in care nu poti sa dai glas parerilor tale, o sa te izolezi. Permite-ti sa iti spui macar tie insati opiniille si incearca sa ai incerdere in instinctul tau! E bine sa iti reconstruiesti increderea de sine si, in timp, sa iei atitudine.

6. Esti prea modesta

Daca altcineva trage foloase de pe urma muncii tale, e clar ca te afecteaza psihic! Asa ca, daca ai facut ceva cu rezultate bune, scoate asta in evidenta si nu fi prea modesta! Daca altii nu observa, arata-le tu!

7. Muncesti neintrerupt

Cand ai mult de munca, risti sa lucrezi neincetat intreaga zi. Nu mai iei nicio pauza, dar creierul si ochii tai au nevoie de odihna. Ridica-te si fa o plimbare, dezmorteste-ti muschii, limpezeste-ti mintea!

Petrecem prea mult timp din viata de zi cu zi la serviciu, asa ca, daca jobul iti afecteaza viata, e momentul sa schimbi ceva. Fie in atitudinea ta, fie chiar locul de munca!

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 semne clare ca profesia aleasa nu e ceea ce visai.