Cele 7 lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine

Indiferent in ce domeniu lucrezi – sanatate, educatie, media, design, arhitectura sau altul – sunt cateva lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine, ceea ce inseamna ca este necesar sa te ridici mereu la nivelul asteptarilor si, daca poti, sa dai cel mai bun randament la munca, scrie popsugar.com.

Sunt cateva lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine, iar asta se intampla din simplul motiv ca fiecare angajator isi doreste sa isi supravegheze angajatii. Chiar daca iti place sau nu, este bine sa fii atenta la tot ceea ce faci la munca si sa incerci mereu sa faci o impresie buna.

Cele 7 lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine

1. Programul tau de munca

Fiecare angajator poate sa impuna un program de munca, asa ca este important sa il respecti. Daca programul tau de serviciu incepe la opt dimineata, nu este in avantajul tau sa ajungi mai tarziu decat impune angajatorul. Este firesc sa ai zile in care nu poti sa ajungi la timp, insa incearca ca acest lucru sa nu devina un obicei.

2. Cat de des intarzii

Daca ai un program fix de munca, este important sa il respecti si sa ajungi mereu la timp la birou. Ai obiceiul sa ajungi mai tarziu decat colegii tai sau ti se intampla ca in fiecare zi de luni sa ajungi mai tarziu pe motiv ca ai petrecut in weekend? Faptul ca intarzii des la munca nu te va ajuta sa faci o impresie buna.

3. Stilul vestimentar

Stilul vestimentar este important la serviciu. Niciun angajator nu te poate obliga sa porti anumite tinute, insa este esential sa te imbraci intr-un mod decent. Incearca sa nu iesi in evidenta si respecta codul vestimentar pe care il adopta colegii tai.

4. Cat de concentrata esti la serviciu

Obisnuiesti sa stai des cu telefonul in mana, sa vorbesti cu prietenii, familia sau sa intri pe retelele de socializare? Astfel de obiceiuri nu sunt in avantajul tau, iar seful va observa daca esti concentrata la munca sau nu. Este important sa fii atenta la proiectele la care lucrezi si sa pierzi mai putin timp cu alte activitati.

5. Limbajul pe care il folosesti

Limbajul pe care il folosesti este foarte important la serviciu, pentru ca seful va observa orice neintelegere pe care o creezi intre angajati. Incearca sa nu iti jignesti colegii de serviciu si tempereza-ti reactiile atunci cand consideri ca unele situatii nu sunt in avantajul tau.

6. Daca te integrezi in colectiv

Este firesc sa ai momente de retinere daca esti la inceput de drum si totul este nou pentru tine, insa seful va observa cat de bine te integrezi in colectiv. Fa tot posibilul sa vorbesti cat mai deschis cu colegii de serviciu fii prietenoasa, sociabila si amabila si totul va fi bine.

7. Cum iti organizezi timpul

Pe lista cu sapte lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine este si modul in care iti organizezi timpul. Reusesti sa predai la timp proiectele si esti eficienta sau ai tendinta sa bati pasul pe loc si sa faci foarte multe greseli? Este important sa prioritizezi sarcinile importante si sa respecti termenele limita.

Daca ti-a placut articolul cu 7 lucruri pe care seful le observa intotdeauna la tine, iata si un articol cu obiceiuri proaste la birou. Ce nu vor sefii sa faci!

Foto: Guliver