mituri despre cariera femeie

Sfaturile profesionale care erau valabile in urma cu mai multi ani nu mai sunt acum de actualitate. Daca vrei sa-ti contruiesti o cariera de succes, iata am gasit sugestii pe inc.com de care ar trebui sa mai tii cont! Renunta la aceste mituri despre cariera!

Aceste 5 mituri despre cariera nu trebuie sa iti stopeze drumul spre succes!

Mituri despre cariera #1: Trebuie sa inveti lucruri care nu te intereseaza

Oamenii care iubesc ceea ce fac isi maximizeaza talentele si-si gasesc un scop cat mai potrivit cu ei. Aceste persoane nu-si pierd timpul facand ceva ce nu le place, cu care nu sunt compatibili.

Mituri despre cariera #2: Trebuie sa faci ceva ce a fost facut inainte

Da, iti poti cladi o cariera de succes pe o cale aleasa si de altii. Dar firile inovatoare gasesc si drumuri noi, pe care nimeni nu le-a testat inainte, iar asta nu inseamna ca ele nu functioneaza. Piata noastra este in continua schimbare, iar ideile noi si caile “neumblate pot conduce de asemenea la succes. Nu te teme sa incalci anumite reguli – gandindu-te ca poate nu functioneaza pentru tine. Calea spre o cariera de succes este la fel de unica precum esti si tu.

Mituri despre cariera #3: Altcineva stie ce e mai bine pentru tine

Acest lucru poate fi adevarat, atunci cand esti doar un copil si parintii sunt responsabili de bunastarea ta. Cu toate acestea, cand vine vorba de construirea unei cariere de succes, este obligatoriu sa faci ceva potrivit pentru tine. Trebuie sa fii permanent conectata la intuitia ta. Iar acest lucru poate fi o provocare intr-o mare de distractii si sfaturi pe care le primesti din exterior. Insa atunci cand toate acestea esueaza, mergi pe mana ta.

Mituri despre cariera #4: Urmeaza castigurile

Aceasta cale te poate conduce spre o cariera care nu ti se potriveste. Societatea te face sa te simti nebuna pentru ca vrei sa lasi un loc de munca mai bine platit pentru un job mai prost remunerat, dar care-ti aduce satisfactie. Insa aceasta perspectiva este gresita. Cand Jeff Bezos a creat Amazon, a lasat un loc de munca bine platit si a ignorat sfaturile celui care-i era si mentor si sef care i-a spus sa nu faca Amazon. Crezi ca a luat decizia corecta? El a luat aceasta decizie gandindu-se la bani – dar banii vin de multe ori atunci cand faci ce e bine pentru tine.

Mituri despre cariera #5: Ar trebui sa-ti pese de opiniile altora

De fapt, ignorand ceea ce cred altii este de multe ori esential pentru succesul in cariera. Jennifer Crocker, un psiholog de la Universitatea din Michigan de la Institutul de Cercetari Sociale, a facut un studiu care a dovedit, ca atunci cand iei decizii in functie de ceea ce cred altii, suferi. Ea a constatat ca studentii care au facut cele mai multe dintre deciziile lor, bazandu-se pe parerile altora au ajuns sa aiba note mai mici, sa consume alcool sau droguri si sa aiba tulburari alimentare. Increderea lor a avut de suferit. In schimb studentii care au luat decizii bazandu-se pe ceea ce credeau ei au avut succes!

Foto: Thinkstock