Iti place sa asculti muzica? Atunci nu o face doar acasa... Se pare ca anumite piese te ajuta sa-ti cresti productivitatea la locul de munca si sa scapi de stres!

muzica creste productivitatea la job

Deseori, la birou, suntem distrase de nenumarate lucruri. Atentia noastra este “furata” fie de activitatile celor din jurul nostru, fie de anumite lucruri care se petrec pe retelele noastre de social media. Dar muzica ne poate ajuta sa ne recastigam productivitatea si concentrarea.

Muzica trebuie aleasa in functie de activitatea pe care o faci

Conform unui studiu facut in acest an de cercetatorii de la Universitatea din Birmingham si prezentat de businessinsider.com, muzica te ajuta sa-ti cresti eficienta atunci cand ai o sarcina repetitiva. Deci daca trebuie sa completezi niste Excel-uri sau sa trimiti niste e-mailuri predefinite la anumite persoane, adaugarea unei melodii in fundal te va ajuta sa termini totul mult mai repede.

Dar cand vine vorba de sarcini la care trebuie sa fii foarte atenta, atunci nu orice fel de muzica functioneaza. Ideal ar fi sa optezi pentru un playlist similar cu cel pe care-l folosesti pentru meditatie, melodii linistite, care include sunete relaxante din natura. Ideal ar fi sa eviti piesele cu versuri care-ti pot distrage atentia. Cercetatorii de la Institutul Politehnic Rensselaer au descoperit recent ca adaugarea unui element natural ar putea sa-ti imbunatateasca starea de spirit si sa-ti sporeasca puterea de concentrare.

Participantii la studii, care au ascultat muzica, si-au terminat sarcinile lor mai rapid decat ceilalti si au venit cu idei mai bune decat cei care nu au ascultat nimic in timp ce au lucrat. “Cand esti stresat, s-ar putea sa iei in graba o decizie gresita, nu ai o imagine atat de buna asupra intregii sarcini”, au explicat cercetatorii pentru New York Times. “Cand ai o stare de spirit pozitiva, esti capabila sa vezi mai multe variante de rezolvare ale aceleiasi probleme.”

Citeste si: “Matinalii au o cariera de succes. Descifreaza motivele”!

Foto: Thinkstock