Succesul, in orice industrie, merge mana in mana cu inovatia - capacitatea de a produce idei noi; de-a oferi solutii mai bune; de a inventa produse inteligente. Oamenii de succes nu sunt neaparat cei mai muncitori, dar sunt cei mai inovatori.

secretele oamenilor inovatori

Poti munci de dimineata pana seara, dar daca nu vii cu solutii inovatoare, atunci nu vei realiza progrese si nici nu vei avea niciodata succes cu adevarat. Pe huffingtonpost.com am descoperit obiceiurile oamenilor care sunt cu adevarat inovatori.

Sunt stralucitor de… lenesi

Bill Gates a fost citat spunand ca “alege o persoana lenesa atunci cand are o munca grea de facuta. Pentru ca o persoana lenesa va gasi o modalitate usoara de a face respectivul lucru.” Oamenii inovatori vor gasi cea mai buna si cea mai simpla cale de a termina un proiect. Totul se reduce la eficienta. Oamenii inovatori nu depun eforturi doar pentru a crea cel mai bun produs, dar si pentru a obtine cel mai bun proces.

Oamenii inovativi nu astepta ca lucrurile sa se rupa

Ai auzit zicala “De ce sa reparam daca nu este rupt?”. Marii inovatori nu asteapta ca lucrurile sa se deterioreze pentru ca atunci sunt mai greu de refacut de la zero. Ei analizeaza in permanenta situatiile pentru a preveni posibilele accidente si cauta in permanenta sa se imbunatateasca. In loc sa astepte pentru o problema pentru a oferi o solutie, ei gaseasc modalitati de a se asigura ca nu vor exista probleme.

Ei inteleg procesul creativ

Prepararea, incubarea, iluminarea, punerea in aplicare: acestea sunt cele 4 etape clasice ale procesului creativ. Una din etapele cele mai importante, chiar inainte de momentul “Eureka” este “de incubare”. Marii inovatori au gasit intotdeauna modalitati noi de a hrani acest stadiu de creativitate: facand dusuri lungi, mergand la o plimbare in natura, exersand diverse pozitii de yoga.

Ei au o aroganta sanatoasa

Persoanele inovatoare sunt foarte increzatoare in propriile forte. Nu este vorba doar de o stima de sine, dar persoanele cu mare incredere se comporta mai bine in situatii de stres. Cand altii vad risc, oamenii increzatori si inovatori vad oportunitati; atunci cand altii vad obstacolele si potentialul esec, ei vad victoria. O parte esentiala a inovarii este punerea in aplicare. Poate nu esti primul care a venit cu ideea, dar trebuie sa ai indrazneala de a fi primul care o produce.

Citeste si: “Cum sa te folosesti de creativitate pentru a te relaxa”!

Foto: iStockphoto