oameni de succes cuplu pe camp cu o rama de tablou

Oamenii de succes care se descurca bine atat in cariera, cat si-n viata iau tot ce fac in serios. Acesti oameni de succes isi trateaza viata personala ca si cum ar fi un business. Se comporta ca niste CEO-s cu relatiile pe care le au si fac tot ce le sta in putere pentru a-si creste “afacerile” de orice fel. Iar ei au dezvoltat in timp aceste obiceiuri benefice prezentate de businessinsider.com!

Acesti oameni de succes se inconjoara cu oameni pozitivi. Ei incearca sa se expuna pe cat de putin se poate la negativitatea celor din jur preferand sa-si petreaca timpul cu oameni solari. Ei nu au timp sa asculte motivele celor care incearca sa-si justifice esecurile, ci prefera sa caute mai degraba moduri prin care sa reuseasca.

Niste oameni de succes nu sunt consumati de esecuri. Ei stiu ca greselile sunt inevitabile si trebuie sa fie tratate ca trepte normale in drumul spre reusita, mai degraba decat ca semne de slabiciune sau motive pentru a se opri.

Acei oameni de succes pe care ii admiram isi gestioneaza eficient timpul. Ei stiu ca minutele si secundele sunt o resursa neregenrabila pretioasa. Deci, isi seteaza corect prioritatile si le urmaresc cu pasiune. Ei se uita mai putin la televizor si se joaca mai putin pe calculator pentru ca-si dau seama de valoarea timpului pe care-l pierd. Nu e nimic in neregula daca urmaresti seriale sau daca incerci sa treci un nou nivel la Candy Crush Saga, dar gandeste-te ca-n acelasi timp ai putea merge la un curs de business sau ai putea citi o carte care sa-ti schimbe viziunea pe care o ai asupra carierei.

Oameni de succes – obiceiurile care duc la reusita

Multi oameni de succes ignora opiniile altora. Ei nu se simt obligati sa tina pasul cu ceilalti si isi limiteaza expunerea la mass-media, nu numai pentru ca le permite sa fie mai productivi, dar si pentru ca reduce presiunea exercitata de normele culturale. Atunci cand investesc nu urmeaza turma, de multe ori se imbraca modest si nu tin sa-si afiseze reusitele sub forma celor mai luxoase modele de masini.

Acesti oameni de succes au o directie. Ei actioneaza cu un scop. Ei stiu de ce muncesc din greu si de ce incearca sa economiseasca bani in fiecare zi. Ei au o misiune, iar unele dintre ele sunt extrem de simple, cum ar fi de exemplu, sa-si ajute copiii sa urmeze facultatea pe care si-o doresc in strainatate.

Oameni de succes – ei se concentreaza de obicei pe castiguri mari. Dar, ei dezvolta obiceiuri inteligente cu ajutorul carora au o imagine buna si asupra lucrurilor mici. Ei inteleg ca daca sunt atenti cu fiecare leu pe care-l consuma atunci sunt sanse mult mai mari sa-si inmulteasca tot ce castiga. Economisesc cand vine vorba de lucruri marunte, dar nu sunt dispusi sa faca sacrificii atunci cand vine vorba de locuinte.

Foto: Thinkstock