Obiceiuri proaste la birou

La job, situatiile difera de la o companie la alta. Se poate vorbi despre angajati care nu sunt foarte pasionati de ceea ce fac sau despre angajati care se dedica total proiectelor la care lucreaza si sunt foarte productivi, scrie themuse.com. Indiferent de situatie, majoritatea angajatorilor sunt atenti la multe lucruri legate de angajatii lor, asa ca, daca consideri ca gresesti, poate ca ar fi bine sa tii cont de aceasta lista cu obiceiuri proaste la birou. 

Chiar daca nu acorzi importanta anumitor lucruri, este bine sa eviti sa ai aceste obiceiuri proaste la birou, altfel este posibil sa te lovesti de situatii neplacute sau sa intri in vizorul sefilor. In orice caz, daca iti doresti sa ai o cariera de succes, este bine sa tii cont de cateva reguli simple.

Obiceiuri proaste la birou. Ce nu vor sefii sa faci

1. Obisnuiesti sa te plangi foarte des

Nu are importanta motivul pentru care obisnuiesti sa faci acest lucru, ci modul in care tratezi orice situatie de genul acesta. De exemplu, angajatorii sunt de parere ca o persoana care se plange des nu este dispusa sa rezolve problemele cu care se confrunta si, in acest context, se pot gandi la o eventuala concediere. Persoanele productive nu se plang de problemele pe care le au, ci cauta mereu o rezolvare.

2. Inventezi foarte multe scuze

Acest obicei nu te va duce prea departe pe scara ierarhica. Angajatorilor nu le plac persoanele care mereu au o explicatie, adesea nefondata, pentru orice greseala pe care au facut-o. Daca iti pasa de cariera ta, este important sa gasesti o rezolvare la orice problema. Evita sa dai vina pe alti colegi sau pe laptopul care nu functioneaza. Este OK sa recunosti cand ai gresit, dar nu este recomandat sa pierzi timpul cu scuze inutile.

3. Amani anumite sarcini

Poate ca nu toate zilele sunt usoare, dar nu este indicat sa amani foarte multe sarcini. Acest obicei te poate costa locul de munca, asa ca este bine sa inveti sa-ti organizezi mai bine timpu. Indiferent cat de ocupata esti, este de preferat sa nu le spui angajatorilor ca nu ai timp sa faci unele lucruri. Poti, de exemplu, sa le spui ca te dedici complet proiectelor la care lucrezi si ca vei face tot posibilul sa te incadrezi in timp.

4. Astepti ca angajatorii tai sa rezolve unele situatii in locul tau

OK, sa spunem ca trebuie sa lucrezi la cateva proiecte ceva mai dificile. Este firesc sa apelezi la sfaturile angajatorilor sau sa le ceri mai multe informatii, dar ai grija ca acest obicei sa nu devina deranjant. De exemplu, daca ai inceput un proiect nou, incearca sa-ti dai seama singura de anumite lucruri si nu te grabi sa-ti asaltezi sefii cu tot felul de intrebari. Asteapta momentul potrivit.

5. Vrei sa iti fie apreciata munca

Este un alt obicei prost care iti afecteaza productivitatea. Orice persoana isi doreste sa-i fie apreciata munca si sa fie vazuta bine la serviciu, dar nu trebuie sa refuzi unele sarcini sau sa tragi de timp doar din simplul motiv ca simti ca nu esti apreciata suficient. In plus, iti vei pierde motivatia si, implicit, locul de munca, asa ca ar fi mai bine sa faci totul ca la carte, apoi sa ceri recompense.

6. Iti lipseste motivatia

Chiar daca iti vine greu sa crezi, se poate observa foarte usor daca o persoana este nu este motivata la locul de munca. De exemplu, daca obisnuiesti sa inventezi scuze, sa amani unele sarcini, sa lipsesti de la sedinte sau sa intarzii la serviciu, toate aceste lucruri inseamna ca nu iti doresti sa faci o impresie favorabila. Asadar, productivitatea iti va fi afectata si, de aici, te vei confrunta cu o serie de probleme.

7. Nu iti imbunatatesti metodele de lucru

Este inca o greseala care se incadreaza cu succes pe lista cu obiceiuri proaste la birou. De exemplu, se spune ca rutina este cel mai mare dusman al omului, pentru ca aceasta te tine pe loc si te impiedica sa inveti lucruri noi. Daca vrei sa evoluezi in cariera sau sa fii mai productiva, este bine sa faci cat mai multe cursuri, sa lucrezi in programe noi sau sa tii cont de sfaturile pe care le primesti de la persoanele care au mai multa experienta de munca decat tine.

Vrei sa fii mai eficienta fara stres? Iata 5 obiceiuri care te ajuta!

Daca ti-a placut, te-a ajutat, te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver