optimismul femeie la birou

8 ore petrecute la locul de munca iti pot “intuneca” optimismul. Daca nu stii cum sa te feresti te poti “imbolnavi” de negativismul colegilor de job sau poti aduce problemele de birou si la tine acasa. Din fericire acest deznodamant poate fi prevenit!

Spatiul in care muncesti este rareori un loc zen (asta daca nu lucrezi intr-o biblioteca). E imposibil sa nu asisti constant la discutii aprinse, sa nu fii bombardata cu tot felul de barfe sau cu supararile diversilor colegi. Exista insa solutii ca sa iti pastrezi optimismul pe parcursul zilei.

Chiar daca iti incepi ziua cu voie buna e o misiune aproape imposibila s-o inchei la fel. Insa pentru ca ne plac provocarile astazi ne-am gandit sa-ti sarim in ajutor cu cateva sugestii  care te vor ajuta sa-ti incepi, dar si sa-ti inchei saptamana viitoare cu zambetul pe buze.

Optimismul la locul de munca: 3 recomandari care te feresc de suparari

Nu pune prea tare la suflet criticile, ordinele sau feedback-ul negativ

Optimismul – Evita pauzele de barfa despre birou. Negativismul lucreaza mereu in defavoarea ta. Si in loc sa te simti eliberata dupa ce ai facut diverse comentarii negative despre locul de munca te vei simti doar mai nemultumita cu ceea ce faci. Daca lucrezi intr-un mediu in care barfele sunt la ele acasa incearca sa te retragi discret din conversatii, fara sa le faci morala celor care aleg aceasta varianta.

Optimismul – Nu mai lua lucrurile personal. Personalitatea ta nu este definita de jobul pe care-l ai. Esti mult mai mult decat aceasta experienta cu care se confrunta fiecare om in parte. Un job este pur si simplu o activitate careia trebuie sa-i faci fata. Asa ca nu pune prea tare la suflet criticile, ordinele, directiile, cererile sau feedback-ul negativ pe care-l mai primesti uneori. Daca o persoana nu stie sa se comporte respectuos cu tine la locul de munca acest lucru transmite ceva despre ea si nu despre tine.

Optimismul – Focuseaza-te pe o singura sarcina o data. Nu conteaza cat de bun esti pe ceea ce faci, nu poti sa indeplinesti mai multe sarcini in acelasi timp. Scrie-ti o lista cu tot ce trebuie sa faci in ziua respectiva. Dupa ce ai facut lista, selecteaza-ti unul dintre puncte si concentreaza-te doar pe acela. Ignora orice altceva cat timp te ocupi de rezolvarea lui. daca vei face asta vei termina totul mai repede si mai bine.

Citeste si: Loc de munca ideal: imbunatateste relatia cu jobul!

Foto: Thinkstock