persoanele matinale femeie in pat

Nu consideri ca te numeri printre persoanele matinale? Incearca sa schimbi treptat acest aspect si observa cat de mult castigi atat pe plan profesional cat si pe plan personal.

Calmul diminetii nu e bun numai pentru meditatie, dar si pentru succesul in cariera. Conform unui studiu publicat la inceputul anului in revista de specialitate Psychology persoanele matinale care se trezesc inainte de 6 dimineata nu sunt doar mai productive si mai prietenoase, ele au si mai mult succes pe plan profesional.  

De fapt, 90% dintre directorii companiilor de top, antreprenori si artisti cred ca daca te trezesti inainte de 6 vei obtine cel mai bun start. Nu trebuie sa incepi cu o schimbare radicala. Daca-n mod normal te trezesti la 8:30 poti pune alarma a doua zi la 8:00 si-n saptamana urmatoare la 7:30.

Nu esti convinsa ca ar trebui sa faci asta? Iata 8 motive care te vor convinge!

Persoanele matinale au mai mult timp atat pentru job, cat si pentru ele

1. Studiile arata ca mintea noastra e mai creativa dimineata

2. La primele ore ale diminetii sunt putine lucruri (mai ales personale) care te vor distrage de la ce ai de facut. Astfel vei putea termina un volum mai mare de sarcini mai repede si-n prima parte a zilei cand esti odihnita.

3. Poti incepe ziua calma si relaxata, in loc sa faci totul pe graba, incercand sa bifezi cat mai multe sarcini in cat mai putin timp.

Persoanele matinale si secretele lor

4. Mintea ta e mult mai limpede dimineata ceea ce inseamna ca poti aborda sarcinile dificile in prima parte a zilei in loc sa le amani pentru dupa-amiaza.

5. Ai mai mult timp pentru un mic dejun hranitor, care-ti poate oferi doza de energie de care ai nevoie intr-o zi superproductiva.

6. Daca te trezesti mai devreme inseamna ca ai timp si sa faci putina miscare, iar miscarea dupa cum probabil stii se va traduce intr-o stare de bine care te va urmari pe tot parcursul zilei.

Persoanele matinale au mai mult timp pentru hobby-uri

7. Cand te trezesti devreme sunt sanse mari sa mergi mai devreme la culcare si sa ai parte de un somn mai bun.

8. Studiile arata ca mintea noastra este cea mai creativa pe timp de noapte, dar cea mai productiva  dimineata. Si de asta la primele ore e momentul perfect pentru a pune-n actiune acele idei creative.

9. Unul dintre cele mai bune beneficiile ale trezitului de dimineata este ca vei avea mai mult timp pentru a face lucrurile pe care le iubesti. Petrece-ti timpul suplimentar cu familia, iubitul tau, sau implica-te intr-un nou hobby. Orice e posibil cand ai cateva ore-n plus.

Foto: Thinkstock