Profilul ideal pe retelele de socializare. Cum iti cresti sansele de angajare!

Te-ai intrebat pana acum cum trebuie sa arate profilul ideal pe retelele de socializare? In cazul in care esti activa pe platformele online, folosesti informatiile in avantajul tau si vrei sa iti maresti numarul de contacte, este important sa cunosti cateva informatii de baza, scrie themuse.com.

Profilul ideal pe retelele de socializare trebuie sa contina informatii corecte, complete si utile pentru persoanele care iti viziteaza profilul. Indiferent ca folosesti Facebook, LinkedIn, Google Plus sau alte platforme online pentru a-ti promova imaginea si pentru a obtine un job nou, este important sa tii cont de cateva sfaturi utile.

Profilul ideal pe retelele de socializare – ce trebuie sa faci

1. Aboneaza-te la publicatii care te intereseaza

Profilul ideal pe retelele de socializare trebuie sa fie conectat la publicatiile care te intereseaza. Foloseste optiunea “Join” sau “Follow” in momentul in care gasesti o comunitate/publicatie care te intereseaza si astfel vei avea acces la toate informatiile care iti vor fi utile.

2. Adauga in lista ta de prieteni oameni de la care poti invata lucruri utile

Conecteaza-te cu oameni importanti si vei avea acces la cele mai bune sfaturi si solutii in domeniul in care lucrezi.

3. Construieste-ti propriul brand

Brand inseamna imagine, iar modul in care te prezinti in mediul online este foarte important. Asigura-te ca accesezi acele informatii care iti sunt utile si foloseste optiunea “Share” in momentul in care gasesti subiecte din aria ta de interes.

4. Seteaza-ti o poza de profil

Daca ai cont pe LinkedIn, este important ca poza de profil sa fie profesionala. Opteaza pentru o imagine clara si evita acele poze in care apar foarte multe detalii pe fundal. Si pozele care apar pe Facebook, Twitter sau Instagram sunt importante, cel putin cele care apar la profil.

5. Scrie cateva informatii personale despre tine

Oamenii care iti viziteaza profilul vor sa gaseasca informatii personale despre tine, asa ca nu uita sa faci o scurta descriere. Nu trebuie sa oferi prea multe detalii din viata ta, este suficient sa scrii lucrurile importante.

6. Fii activa pe retelele sociale

Iti doresti sa ai mai multe sanse de angajare? Fii activa pe retelele de socializare, foloseste butoanele de “Like” si “Share” de fiecare data cand colegii sau sefii tai posteaza informatii care te intereseaza sau chiar si cand acestia posteaza imagini din viata personala.

7. Inscrie-te in cat mai multe grupuri

Profilul ideal pe retelele de socializare te ajuta sa ai acces la cat mai multe informatii, asa ca pasul urmator este sa ai acces la cat mai multe grupuri. Roaga-ti prietenii sa te invite in acele grupuri in care poti fi la curent cu tot ceea ce e nou in online.

8. Actualizeaza-ti informatiile

In cazul in care ti-ai schimbat domeniul de activitate, ai facut cursuri de limbi straine, ai obtinut un certificat nou sau ai renuntat la unele colaborari, este bine ca toate aceste informatii sa fie actualizate pe profilul tau.

In cazul in care ti-a placut articolul despre cum trebuie sa arate profilul ideal pe retelele de socializare, citeste si: Cum te ajuta retelele sociale sa obtii un job perfect. 5 pasi in 5 zile!

Foto: Guliver