demisia de la locul de munca tabla creta

Iti petreci cel putin opt ore pe zi la serviciu, astfel incat trebuie sa alegi cu grija ceea ce faci, pentru a nu te plafona pe termen lung. Uneori esti tentata sa iti dai demisia de la locul de munca, dar cand stii ca a venit momentul sa demisionezi?

Poate ca te-ai gandit ca a venit timpul sa schimbi ceva in plan profesional, dar ai mici ezitari. Te gandesti ca e doar ceva de moment si ca nu merita riscul? Editorii de la allwomenstalk.com au facut o lista cu sapte indicii care iti spun ca a venit momentul sa-ti dai demisia de la locul de munca.

Demisia de la locul de munca – Realitatile menite sa te puna pe ganduri

Demisia de la locul de munca – 1. Fiecare zi la serviciu iti face rau. Toate avem zile in care, pur si simplu, nu vrem sa ne ridicam din pat. Dar daca te incearca aceasta stare mereu, vorbim despre un semn ca e vremea sa cauti altceva. Poate ca nu exista jobul perfect, dar nici nu este in regula sa urasti ceea ce faci.

Demisia de la locul de munca – 2. Stii mai multe decat seful tau. Daca ai acelasi serviciu de mai multi ani, este posibil sa simti, la un moment dat, ca ai mai multe cunostinte in domeniu decat seful tau. In acest caz ai de ales: fie ramai intr-un loc care nu iti mai ofera nicio provocare, fie esti atenta la oportunitatile din jurul tau.

Demisia de la locul de munca – 3. Nu esti platita suficient. Poate ca iti place locul in care lucrezi, te intelegi bine cu seful si cu colegii, dar simti ca nu castigi suficient de bine, fata de cat meriti. In acest caz, este normal sa cauti un alt job. In vreme ce companiile mici s-ar putea sa nu-si permita sa ofere salarii mari, te poti orienta catre cele mai mari, daca formarea profesionala si experienta te recomanda.

Demisia de la locul de munca – 4. Sunt probleme financiare in firma la care lucrezi. Poate ca esti loiala anagajatorului tau, dar in cazul in care compania are probleme cu banii sau simti ca exista pericolul sa se desfiinteze, este timpul sa schimbi „barca“.

Demisia de la locul de munca – 5. Nu ai perspective de a avansa. Cand stii ca a venit momentul sa-ti dai demisia de la locul de munca? Daca esti blocata pe un post si ai indicii ca nu exista sanse pentru a promova, este momentul sa cauti altceva. Pentru a te dezvolta profesional, ai nevoie de provocari!

Demisia de la locul de munca – 6. Iti afecteaza viata personala. Unii angajatori au pretentia sa oferi serviciului tot timpul tau si energia. Astfel, te poti trezi in situatia in care nu mai ai viata personala si risti sa dezvolti diverse afectiuni de sanatate. Nu trebuie sa fii sclavul unui job, asa ca trebuie sa iei atitudine.

Demisia de la locul de munca – 7. Nu te identifici cu angajatorul. Unele companii isi desfasoara activitatea in medii profesioniste, in vreme ce altele s-ar putea sa nu respecte principii care pentru tine sunt importante. Desi a demisiona de la un job poate fi o decizie foarte dificila, trebuie sa fii gata in permanenta de schimbare, spre binele carierei tale.