Iti lipseste motivatia sa te intorci la serviciu? Ce trebuie sa faci!

Perioada Sarbatorilor a fost aglomerata si incarcata cu evenimente, iar acum esti nevoita sa te intorci la serviciu si sa fii in cea mai buna forma? Poate ca iti este greu sa te acomodezi din nou cu programul de munca, iar singurul lucru la care te gandesti e cat mai ai pana cand ajungi din nou acasa.

Concediul a trecut, iar acum a inceput un an nou si esti nevoita sa te intorci la serviciu! Indiferent ca iti place sau nu, trebuie sa te obisnuiesti din nou cu programul zilnic si sa dai cel mai bun randament, scrie telegraph.co.uk.

Poate ca iti este greu sa fii in cea mai buna forma, insa trebuie sa profiti de faptul ca trebuie sa te intorci la serviciu si sa revii la programul normal. Este timpul sa incepi sa iti desfasori normal activitatile si sa ai un program bine pus la punct.

Ce trebuie sa faci daca iti lipseste motivatia sa te intorci la serviciu

Este destul de greu sa te intorci la serviciu dupa o perioada in care ai avut un program haotic, ai stat pana la ore tarzii sau ai petrecut cu prietenii, insa este important sa te pui pe picioare si sa revii la programul normal de activitate.

Te intrebi ce poti sa faci in cazul in care iti lipseste energia si motivatia sa incepi din nou serviciul? In primul rand, este important sa renunti la emotiile negative si sa accepti ideea ca trebuie sa iti incepi activitatea profesionala. Nu este cazul sa te simti vinovata pentru acele zile in care te-ai simtit bine, ai ras, te-ai distrat sau ai dormit pana la ore tarzii. Poti sa revii la programul normal, este suficient sa respecti cateva reguli.

Un program haotic de somn duce la stari de nostalgie, probleme digestive sau lipsa apetitului, insa toate aceste probleme sunt trecatoare. In cazul in care iti este greu sa te concentrezi si crezi ca vacanta a fost prea scurta, este recomandat sa iti schimbi mentalitatea si sa te gandesti la modalitati care te vor ajuta sa te pui din nou pe picioare.

Ce poti sa faci cand iti lipseste motivatia sa te intorci la serviciu? Accepta faptul ca este cazul sa te concentrezi asupra carierei si a viitorului. Nu trebuie sa te fortezi sa dai cel mai bun randament din prima zi, asa cum nici nu este recomandat sa te trezesti la prima ora a diminetii. Exista riscul sa fii lipsita de energie in primele zile de serviciu, asa ca poti sa faci totul treptat. Seteaza alarma la o ora care iti permite sa te pregatesti pentru ziua care urmeaza. Fa-ti o lista cu prioritati si incearca sa te obisnuiesti treptat cu programul de munca. Prima saptamana ar trebui sa fie destul de lejera, asa ca nu este cazul sa iti asumi prea multe responsabilitati.

Ti-ai facut rezolutii pentru anul 2017? Fii sincera cu tine si incearca sa nu iti asumi responsabilitati care te depasesc. Daca iti propui sa faci prea multe lucruri, exista riscul sa dezvolti foarte multe frustrari.

Ai suficient timp la dispozitie sa faci ceea ce iti doresti

Te intrebi care e partea cea mai buna cand trebuie sa te intorci la serviciu? Ai suficient timp sa faci ceea ce iti doresti! Ai un an intreg la dispozitie, asa ca nu este cazul sa te alarmezi cu probleme si situatii care sunt doar in mintea ta. Poti sa pui orice plan in aplicare, este suficient doar sa-ti setezi prioritatile si sa iti organizezi cat mai bine munca.

Este important sa te pregatesti pentru urmatoarea zi, sa notezi intr-o agenda ce ai de facut si sa dormi la o ora decenta. Rezerva-ti o jumatate de ora sau mai mult ca sa citesti toate mesajele pe care le-ai primit in perioada in care ai lipsit de la serviciu si astfel iti va fi mai usor sa te organizezi.

“Sa imi incep ziua cu un suc detoxifiant, sa ajung la birou cu o ora mai devreme si sa trec in agenda tot ce am de facut ma ajuta sa recuperez timpul pierdut”, a declarat Karen Blackett, responsabila de conducerea unei companii de succes.

O alta femeie de succes, Louisa Symington-Mills, fondatoare a unei retele de networking, a declarat ca “este foarte important sa fii organizata si sa te pregatesti din timp pentru ziua care urmeaza.” Daca vrei sa iti fie usor sa te intorci la serviciu, “este suficient sa iti pregatesti tinuta, sa iti verifici agenda, sa ajungi la birou mai devreme si sa adopti o atitudine pozitiva”, a completat Louisa.

Indiferent ce alegi sa faci, este esential sa nu te pierzi in detalii si sa te gandesti ca ai suficient timp ca sa rezolvi orice situatie. Renunta la grijile inutile si stabileste-ti cateva obiective clare. Desfasoara activitati care te ajuta sa fii in cea mai buna forma, asigura-te ca ai o alimentatie sanatoasa, bea suficienta apa si adu-ti aminte ca toata lumea este in aceeasi situatie.

Citeste si: Cum sa ai o zi pozitiva la serviciu. Rezolutii pentru 2017!

Foto: Guliver