sfaturi de avansat in cariera

In general, cartile pentru a gasi succesul la job promoveaza ca lucrurile bune vin la aceia care muncesc mult, ca trebuie sa te documentezi bine, ca trebuie sa te zbati pentru fiecare proiect, insa cele mai bune sfaturi de avansat in cariera nu spun doar asta. Am aflat mai multe detalii de la 9 femei cu joburi de top, de pe My Domaine. Ele au fost intrebate ce sfaturi de avansat in cariera le-ar da altora daca nu le-ar cunoaste nimeni.

Descopera tot ce trebuie sa stii pentru o cariera de succes: de la cum sa negociezi salariul, la toate miturile care se vehiculeaza atunci cand esti “sus”.

Sfaturi de avansat in cariera de la 9 femei de succes

  1. Pe masura ce multi angajatori ofera program flexibil si conditii de a lucra de acasa, este esential sa socializezi si sa vii la birou din timp in timp. Oameni nu pot relationa cu un om fara chip, chiar daca ai mereu sugestii bune pe e-mail si esti apreciata pentru munca ta.
  2. Unul dintre cele mai popularizate sfaturi de avansat in cariera la noi, la romani, este ca daca taci, esti umil si muncesti mult, ti se vor intampla lucruri minunate.

Insa, realitatea este ca doar noi, femeile, suntem invatate sa apreciem modestia. Trebuie sa stii si sa te mandresti cu ce ai realizat si sa faci cunoscute aceste realizari. Trebuie sa fii PR-ul tau.

  1. Motivul real pentru care trebuie sa iei notite in timpul unei intalniri sau discutii nu este doar pentru a tine minte ce s-a spus. Acest lucru il face si pe vorbitor sa se simta important.
  2. Asuma-ti responsabilitatea cand ceva merge prost. In cel mai bun caz, se va dovedi ca nu este vina ta, dar te-ai oferit sa ajuti si ai gasit solutii imediat.

In cel mai rau caz, a fost vina ta si nu s-a mai pierdut timp. Asta demonstreaza integritate, spirit de echipa, faptul ca seful tau si coechipierii se pot baza pe tine.

  1. Unul dintre cele mai importante sfaturi de avansat in cariera: atitudinea conteaza. Nu doar rezultatul si faptul ca iti faci jobul bine! Este important sa investesti timp sa iti faci prieteni sau sa te faci apreciata, pentru ca astfel iti construiesti o retea de colaboratori.
  2. Ramai la un loc de munca indeajuns ca sa inveti cele mai bune obiceiuri si nu atat de mult incat sa inveti cele mai proaste obiceiuri.

Printre cele mai bune sfaturi de avansat in cariera se numara si acesta: este bine sa ai un job stabil, esti privit drept un om pe care echipa se poate baza. Insa daca devii blazat nu este bine.

  1. Ai grija sa nu fii mereu inconjurata de oameni mediocri sau de oameni care au o atitudine negativista.
  2. Daca vrei sa avansezi la locul de munca, tine minte unul dintre cele mai bune sfaturi de avansat in cariera: negocierea se face mai devreme, nu mai tarziu.

Niciodata nu ai atata putere ca angajat ca atunci cand compania iti face o oferta. Atunci compania a investit timp, resurse, energie sa ajunga la tine si merita sa investeasca in tine.

  1. Talentul este impresionant si te va duce la usa la care bati. Insa personalitatea si caracterul te vor pastra dincolo de usa la care ai batut.

Citeste si: Crezi ca nu meriti succesul? Descopera de ce te consideri falsa!

Foto: Guliver