ti-ai pierdut interesul pentru jobul actual

Aminteste-ti cum erai cand ai inceput sa muncesti la jobul actual. Cat de mult iti doreai sa schimbi ceva, sa-ti lasi amprenta la locul de munca.

Inca de la prima intalnire cu echipa te-ai oferit voluntara pentru a incepe un proiect nou. Sau ai dezvoltat un nou proces pentru a inlocui unul ineficient care ingreuna lucrurile de ani de zile.

Dar in timp, aceasta pofta de munca si dorinta de schimbare pot disparea. Te simti confortabil in pozitia in care esti, nu faci nimic gresit, dar cu siguranta nici nu te mai straduiesti sa iesi in evidenta la jobul actual. Pe scurt, te complaci in locul respectiv. Ti-ai pierdut dorinta de a reusi… Insa daca vrei sa ramai acolo si eventual sa si avansezi la un moment dat, ar trebui sa faci ceva cand vezi aceste semne! Ele au fost punctate intr-un articol de pe mashable.com.

Nu mai vii cu idei noi pentru jobul actual

Poate ca ideile tale au fost intampinate cu rezistenta din partea sefului sau colegilor sau poate pur si simplu s-au pierdut pe drum din cauza proceselor lungi. Iar acum ti se pare ca orice schimbare pe care ai propune-o nu ar insemna decat o povara inutila pentru tine si echipa din care faci parte. S-ar putea sa te simti bine cu fluxul actual de lucru, insa e clar ca daca nu cauti in permanenta modalitati prin care sa imbunatatesti totul atunci e clar ca ai pierdut pe drum ceva din motivatia initiala.

Nu mai spui nimic cand nu esti de acord

Cand esti dornica sa reusesti atunci iti exprimi parerea chiar si cand ea nu este similara cu a celorlalti. Si vorbesti chiar si atunci cand cineva prezinta un proiect sau o idee in care tu nu crezi. Dar poate ca o astfel de reactie nu a fost bine primita la jobul actual. Poate ca nicio alta persoana din echipa n-a fost de acord cu tine – sau cel putin, factorii de decizie nu au fost de partea ta – astfel incat proiectul cu greseli a continuat sa mearga mai departe, desi ai semnalizat problemele. Acum, in loc sa-ti pese de bunul mers al lucrurilor ai ales sa adopti atitudinea “daca vor sa ia decizii proaste, atunci treaba lor; vor primi ce merita.”

Nu mai esti interesata sa inveti ceva nou

Toate persoanele care activeaza in industria ta au invatat sa foloseasca niste aplicatii noi, in timp ce tu nu esti convinsa ca mai ai nevoie de altceva in afara de Microsoft Word? N-ai nicio tragere de inima ca sa mergi la conferinte si la alte evenimente care te-ar tine la curent cu schimbarile din industrie? Cand te simti un pic prea sigura in pozitia ta, e usor sa lasi mai multe oportunitati sa treaca pe langa tine. Daca esti in masura sa indeplinesti sarcinile curente, de ce nu ai petrece putin timp incercand sa-ti dezvolti noi abilitati care te pot ajuta in timp sa castigi mai multi bani si sa promovezi.

Citeste si: “Sfaturi de pret pentru cei care-si pregatesc o schimbare in cariera”!

Foto: iStockphoto